Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Soluţii pentru cuticule fine

Soluţii pentru cuticule fine

Pieliţele franjurate şi uscate dau un aspect neîngrijit unghiilor. În schimb, când sunt bine cosmetizate, manichiura este perfectă.

Întreţinerea cuticulelor este o provocare pentru orice femeie care spală zilnic vase. Ba chiar şi spălatul pe mâini poate să le usuce. Prin urmare, deshidratarea este cea mai mare problemă. Aplicarea cremelor de mâini ajută la hidratarea pieliţelor din jurul unghiilor, însă într-o mică măsură. Pentru a le menţine fine, e nevoie de un tratament mai puternic. Nu este complicat, e nevoie doar de consecvenţă. Iată trei căi simple să ai mereu cuticulele îngrijite!

Soluţii de îngrijire

Există multe geluri şi creme speciale pentru cuticule, pe care le găseşti la diferite branduri. Se aplică pentru 1-2 minute pe forma unghiei, se masează, apoi se curăţă foarte uşor, fie că le tai cu forfecuţa, fie că le împingi cu un beţişor. Multe dintre ele se folosi pentru îngrijirea zilnică. Specialiştii recomandă să le aplicăm cel puţin o dată pe zi, apoi să le masăm uşor. Nu sunt foarte scumpe, dar fac miracole pentru aspectul unghiilor.

Topeşte-le cu lămâie!

Dacă nu ai un produs special pentru îngrijirea pieliţelor, apelează cu încredere la lămâie, pentru că face minuni! Plină de vitamine şi minerale, lămâia aduce beneficii unghiilor. Acidul citric topeşte pieliţele şi redă unghiilor aspectul natural atunci când sunt pătate şi le face mai puternice. Masează cuticulele cu zeamă de lămâie ori înfige degetele într-o jumătate de lămâie pentru cinci minute.

Uleiul, mereu încredere

Există uleiuri speciale pentru unghii, însă orice fel de ulei este bun să-ţi menţii cuticulele fine. Se aplică o picătură pe fiecare unghie şi se masează îndelung cel puţin o dată pe zi. Unghiile vor fi şi ele hrănite şi hidratate. Când cuticulele sunt foarte uscate şi franjurate, uleiul se aplică de mai multe ori pe zi. Vei vedea că, numai după câteva zile de tratament intensiv, cuticulele vor deveni invizibile, iar manichiura ta va arăta perfect.

Citește și:

Tratamente rapide pentru unghii

Ce spun unghiile despre sănătatea ta

Urgențe pentru unghii

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.48/03.12.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns