Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Urgențe pentru unghii

Urgențe pentru unghii

Curățarea frecventă a unghiilor le afectează mai tare decât oja care le acoperă timp îndelungat, iar acetona nu este singurul lor inamic.

Cele mai multe probleme ale unghiilor apar din pricina dizolvanților, substanțelor de igienizat gospodăria, a lacurilor folosite greșit și mai puține sunt cauzele care anunță un simptom al unei afecțiuni sau lipsa de vitamine. Din fericire, există lacuri tratament și remedii naturiste care pot rezolva numeroase astfel de neplăceri.

Unghiile moi au nevoie de vitamine B

Biotina sau vitamina B7, cum mai este ea cunoscută, poate da mai multă forță unghiilor, întărindu-le. Dacă unghiile tale sunt moi, se rup sau se exfoliază ușor, ia un supliment sau include în alimentația zilnică mai multe alimente ce o conțin, cum ar fi conopida, varza, orzul, ovăzul, pepenele galben sau alunele. Trebuie să ai în vedere această vitamină și când te confrunți cu o eczemă a unghiilor, pentru că are un rol important în lupta contra bacteriilor și fungilor.

Hidratează unghiile cu ulei

Unghiile casante se hidratează ușor aplicând ulei vegetal. Există și uleiuri speciale pentru îngrijirea unghiilor, însă poți folosi orice ulei ai în casă. Se aplică numai pe unghia naturală, curățată de lac, în fiecare zi și se masează câteva minute. De acest tratament vor beneficia inclusiv cuticulele, care în timp vor deveni mai fine.

Revitalizarea după aplicarea unghiilor false

În primul rând, asigură-te că îndepărtezi corect lacul sau gelul de pe unghii pentru a nu le mări gradul de deteriorare. Aplică un lac tratament zi după zi, strat după strat, timp de o săptămână, apoi îndepărtează lacul și lasă unghiile să respire vreo două zile și reia tratamentul. Aceste lacuri sunt îmbogățite cu minerale, proteine și calciu, adică exact elementele de care unghia are nevoie ca să-și recapete sănătatea și să devină mai puternică. Iar pentru a completa acest tratament, masează, tot zilnic, cuticulele cu vitamina E sau cu o cremă care să o conțină. Ea va îngriji pielea și va ajuta unghiile să crească sănătoase.

Înlătură petele galbene cu lămâie

Aplicate direct pe unghie, lacurile închise la culoare sunt principalii vinovați când ne confruntăm cu o astfel de problemă. Particulele de culoare intră ușor în striațiile unghiei și apare astfel acel galben inestetic. Din fericire, există remedii și un mod simplu de prevenire. Sucul de lămâie decolorează cel mai ușor aceste pete galbene, uneori destul de rapid, alteori fiind nevoie de cu ceva mai multă strădanie, în funcție de gradul de pigmentație. Tratamentul este simplu: tai o lămâie și înfigi degetele în cele două jumătăți pentru 5-10 minute. Dacă rezultatul nu este onorabil de prima dată, repetă în zilele următoare. Pe viitor, aplică un prim strat de lac incolor, eventual chiar unul tratament, și abia apoi pe cel colorat!

Citește și:

Unghii sanatoase cu ulei de masline si suc de lamaie

3 instrumente pentru unghii sexy

Oja pe unghii mai mult timp

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.6/12.02.2015
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns