Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tratamente în 1, 7, 30 de zile

Tratamente în 1, 7, 30 de zile

Folosim zilnic cremă, la fel săpunul și demachiantul. Sunt tratamente de care avem nevoie în fiecare zi, iar pe altele e bine să le facem mai rar, dar în timp util pentru a ne păstra frumusețea.

Frumusețea se întreține prin ritualuri de îngrijire, fie că le facem în fiecare zi, o dată pe săptămână sau pe lună. Făcând în fiecare zi câte puțin, te vei bucura de un chip mai tânăr și un păr sănătos, cu aspect plăcut. La prima vedere, pare o corvoadă, însă vei avea nevoie de doar câteva minute ca să strălucești în fiecare zi.

În fiecare zi

Pe lângă hidratarea pe care o aduc serumul și crema de față, e bine să dăm tenului și ceva în plus. Frigul îi sporește uscăciunea, mai ales în zona ochilor, iar apa este neprețuită pentru pielea însetată. Din acest motiv, este bine ca în fiecare seară, după demachiere, să aplici pentru cinci minute o bucată de tifon îmbibată în apă minerală.

Profită de acest timp și aplică și pe ochi o compresă cu apă de albăstrele, de trandafiri, pliculețe cu ceai, felii de castravete sau măști speciale pe care le găsești în comerț. Toate acestea vor calma zona ochilor și îi vor aduce o mai bună hidratare.

Nu uitat de mâini! Avem grijă de față, dar nu la fel de conștiincioase suntem cu îngrijirea mâinilor. Folosește orice ocazie pentru a hidrata mâinile. Când aplici crema de față sau corp, oprește 2-3 picături și pentru mâini. În plus, ține la îndemână, mai bine spus, la vedere, o cremă de mâini și aplic-o atunci când simți mâinile uscate. În acest fel, și cuticulele vor fi mai fine și mai puțin vizibile.

O dată pe săptămână

Sunt câteva tratamente care trebuie aplicate la câteva zile, însă criza de timp ne face să le amânăm și, în final, să uităm de ele. Din acest motiv, specialiștii sunt mai îngăduitori și recomandă le facem măcar săptămânal. Pentru a nu-ți încărca programul cu aceste tratamente de frumusețe, îți recomand ca fiecăreia să-i dedici o anumită zi din săptămână.

Masca de păr este un tratament esențial mai ales atunci când coafăm părul des sau îl vopsim. Pentru a înțelege mai bine această nevoie a părului, gândește-te la ea ca la un desert după care tânjește, dar pe care dieta îl recomandă mai rar. Așa cum îți răsfeți papilele gustative cu ceva dulce, dă și părului masca ideală pentru a-l face să devină spectaculos. Alege-o pe cea indicată tipului tău de păr sau una bună în orice moment, cu efect nutritiv!

Masca de față este și ea necesară pentru a menține strălucirea și elasticitatea pielii. Orice mască ai alege, tenul va avea de câștigat, însă, dacă e mixt și are porii dilatați, optează pentru o mască astringentă, iar dacă e uscat și ridat, o mască hrănitoare este mult mai indicată. Aplic-o o dată pe săptămână și fă din acest tratament un ritual. Duminică seara este momentul perfect pentru a pune o mască și a-ți pregăti tenul pentru o nouă săptămână. Nu trebuie să rezervi mai mult de 15 minute, dar efectul măștii va conta enorm în timp!

Exfolierea picioarelor trebuie făcută cu consecvență, dar nu prea des. Săptămânal este intervalul perfect. Deși îți poți curăța călcâiele și de pielea uscată, cel mai ușor este să le pilești când este bine umezită. Ține picioarele cinci minute în apă caldă în care adaugi sare de baie, săpun cremos sau plante uscate și apoi curăță tălpile folosind pila sau piatra ponce și aplică o cremă hidratantă. În acest fel, nu vei mai avea niciodată călcâiele aspre.

O dată pe lună

La 28 de zile, avem o piele nouă! Înnoirea celulară se face în 21-28 de zile. Celulele de la suprafața pielii mor și cele tinere urcă la suprafață, însă nu întotdeauna procesul de eliminare naturală a celulelor moarte funcționează perfect și pielea poate avea un aspect tern fiindcă nu se poate debarasa de ele. Prin urmare, trebuie să-i dăm o mână de ajutor. Fie că vorbim de ten sau de corp, celulele moarte trebuie înlăturate pentru a lăsa la vedere un aspect ferm, luminos și neted.

Exfolierea tenului este un tratament care trebuie făcut chiar și de 2-3 ori pe săptămână, însă pentru cele care nu au timp ori care au tenul sensibil chiar și o dată pe lună este foarte bine. Tenul va scăpa de celulele care astupă porii și tratamentele zilnice vor deveni astfel mai eficiente. Fie că alegi un scrub cu particule fine, o mască de fructe sau una cosmetică de tip peeling (care se îndepărtează ca un film), tenul va deveni curat, mai luminos și mai fin.

Scrubul de corp este și el un tratament obligatoriu dacă vrem să avem pielea frumoasă și tonică. Mulți asociază această exfoliere cu uscăciunea, însă există scruburi care au în componență uleiuri care hidratează în timp ce elimină celulele moarte. Dar și tu poți să-ți prepari un astfel de scrub, amestecând sare, zahăr, zaț sau fulgi de ovăz (2-3 linguri) cu o linguriță de ulei. Amestecul se aplică pe pielea umedă și se masează delicat 2-3 minute, după care se clătește foarte bine. Cel mai bun momnet pentru această exfoliere este înaintea epilării!

Masca pentru puncte negre este necesară celor care cu porii dilatați, chiar dacă nu se confruntă cu această problemă. Sebumul strâns în pori se oxidează și pot apărea oricând astfel de puncte negre, iar din acest motiv e bine să curățăm porii periodic, dar cât mai delicat, nu prin stoarcere. O astfel de mască se găsește în foarte multe magazine, costă puțin și necesită doar câteva minute pentru curățare.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.44/9.11.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns