Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Trucuri esentiale pentru fiecare tip de ten

Trucuri esentiale pentru fiecare tip de ten

Fiecare tip de ten are caracteristicile lui, iar buna ingrijire depinde de cele mai multe ori de detalii.

Fiecare tip de ten are un detaliu fundamental, iar alegerea unui produs cosmetic face diferenta intre o fata cu adevarat ingrijita si un ten cu probleme.

Tenul gras

Caracteristic acestui tip de ten este pielea predispusa sa straluceasca si excesul de sebum. Fundamental pentru tenul gras este alegerea demachiantului si a produsului de curatire. Investeste intr-un demachiant de foarte buna calitate, pentru ca acesta sa curete delicat fata fara sa stimuleze secretia de grasime. Cele mai multe din solutiile de curatat si demachiantele ieftine contin ingrediente dure si agresive pentru piele care raspunde prin secretie de sebum in exces.

Foloseste o lotiune de curatare de buna calitate capabila sa curete porii in profunzime. Blocarea porilor cu farduri sau impuritati duce la aparitia punctelor negre si a cosurilor si de aici un intreg cerc vicios din care este foarte greu de iesit. Un demachain bun, o solutie de curatat de calitate au capacitatea de a regla secretia de sebum.

Tenul combinat

Daca ai tenul gras in zona T (frunte, nas si barbie), dar pielea uscata in restul fetei ai nevoie de o ingrijire dubla. Trebuie sa folosesti mereu doua solutii de demachiere si hidratare complet diferite, adaptate tenului combinat, iar aceasta este o conditie esentiala pentru tenul mixt. Un tip de ten trebuie sa fie ingrijit cu solutii care combat secretia excesiva de sebum din zona T si sa fie blande cu restul tenului. Pentru zonele grase cea mai buna solutie sunt produsele pe baza de esente din arborele de ceai, iar pentru pielea uscata cele care contin unt de cacao.

  • 5 tipuri de machiaj in functie de tunsoarea ta

Tenul uscat

Esential pentru tenul uscat este o crema de hidratare grasa, care sa compenseze lipsa de nutrienti propri pielii, dar la aceasta se adauga si formule delicate de pentru exfoliere. Tendinta persoanelor cu piele uscata este aceea de a evita o exfoliere a pielii, desi aceasta masura este unua din cele mai eficiente cai de stimulare a secretiei de sebum, daca este facuta cum trebuie si cu produse care contin ingredientele corespunzatoare.

Daca pentru un ten gras scrubul si exfolierea au scopul de a elimina impuritatile si de a curata pielea, si sunt recomandate solutiile care fac spuma, pentru tenul uscat sunt recomandate substante grase, uleioase si exfoliante blande cum este zaharul brun. Acorda o atentie mai ales zonelor predispuse la a se usca, cum ar fi zona din jurul ochilor, obraji, gatul si decolteul.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus