Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri esentiale pentru fiecare tip de ten

Trucuri esentiale pentru fiecare tip de ten

Fiecare tip de ten are caracteristicile lui, iar bună îngrijire depinde de cele mai multe ori de câteva detalii. Fiecare tip de ten are un detaliu fundamental, iar alegerea unui produs cosmetic face diferența între o față cu adevărat îngrijită și un ten cu probleme.

Tenul gras

Caracteristic acestui tip de ten este pielea predispusă să strălucească și excesul de sebum. Fundamental pentru tenul gras este alegerea demachiantului și a produsului de curățire. Investește într-un demachiant de foarte bună calitate, pentru că acesta să curețe delicat față fără să stimuleze secreția de grăsime. Cele mai multe din soluțiile de curățat și demachiantele ieftine conțîn ingrediente dure și agresive pentru piele care răspunde prin secreție de sebum în exces.

Folosește o loțiune de curățare de bună calitate capabilă să curețe porii în profunzime. Blocarea porilor cu farduri sau impurități duce la apariția punctelor negre și a coșurilor și de aici un întreg cerc vicios din care este foarte greu de ieșit. Un demachain bun, o soluție de curățat de calitate au capacitatea de a regla secreția de sebum.

Tenul combinat

Dacă ai tenul gras în zona T (frunte, nas și barbie), dar pielea uscată în restul fetei ai nevoie de o îngrijire dublă. Trebuie să folosești mereu două soluții de demachiere și hidratare complet diferite, adaptate tenului combinat, iar această este o condiție esențială pentru tenul mixt. Un tip de ten trebuie să fie îngrijit cu soluții care combat secreția excesivă de sebum din zona T și să fie blânde cu restul tenului. Pentru zonele grase cea mai bună soluție sunt produsele pe baza de esențe din arborele de ceai, iar pentru pielea uscată cele care conțîn unt de cacao.

Tenul uscat

Esențial pentru tenul uscat este o crema de hidratare grasă, care să compenseze lipsa de nutrienți propri pielii, dar la această se adaugă și formule delicate de pentru exfoliere. Tendința persoanelor cu piele uscată este aceea de a evita o exfoliere a pielii, deși această măsură este unua din cele mai eficiente cai de stimulare a secretiei de sebum, dacă este făcută cum trebuie și cu produse care conțîn ingredientele corespunzătoare.

Dacă pentru un ten gras scrubul și exfolierea au scopul de a elimina impuritățile și de a curată pielea, și sunt recomandate soluțiile care fac spumă, pentru tenul uscat sunt recomandate substanțe grase, uleioase și exfoliante blânde cum este zahărul brun. Acordă o atenție mai ales zonelor predispuse la a se usca, cum ar fi zona din jurul ochilor, obraji, gâtul și decolteul.

Citește și:

sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns