Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri esențiale pentru un păr strălucitor

Trucuri esențiale pentru un păr strălucitor

Trucuri esențiale pentru un păr strălucitor – Câteva mici schimbări în rutina de îngrijire te pot ajuta să ții departe de podoaba ta capilară deshidratarea și aspectul aspru și uscat, tipice sezonului rece. Îți prezentăm cele mai importante trucuri pentru a te bucura de un păr strălucitor.

Deși poate părea dificilă, îngrijirea șuvițelor în timpul anotimpului friguros este primordială, dacă vrei să păstrezi acel finish lucios, dar și sănătos al acestora. Noi te ajutăm în acest proces și îți furnizăm toate secretele experte pe care trebuie să le știi în această perioadă.

Aplică un ulei hidratant

Un astfel de produs netezește, protejează și conferă părului o finisare perfectă, grație ingredienetelor esențiale din compoziție, ce îl face mult mai ușor de coafat. În plus, este eficace chiar și în cazul părului vopsit, ajutând culoarea să se mențină vie pentru mai mult timp. Aplică-l numai pe vârfuri, eventual și pe lungimile mai uscate, într-o cantitate mică, până când observi că este absorbit în totalitate.

Apelează la ustensile de styling de calitate

Întotdeauna asigură-te că un gadget are mai multe trepte de temperatură, astfel încât să o poți folosi pe cea potrivită tipului tău de păr. Un aport mare de căldură distruge cuticula și degradează, astfel, firele, șuvițele tale pierzându-și, astfel, din strălucire. Nu uita să aplici un produs special pentru protecție termică înainte de a utiliza device-ul de styling și asigură-te că părul este uscat în proporție de cel puțin 95%.

Bazează-te pe proprietățile măștilor de păr

Indiferent dacă recurgi la o variantă clasică regulat – săptămânal adică – sau dacă optezi la noua generație de măști de noapte, această rutină nu este deloc de neglijat dacă îți dorești un păr strălucitor pe parcursul sezonului rece. A doua categorie de măști, intrată recent pe piața cosmetică locală, este destinată uzului express, măștile putând fi lăsate cu încredere să acționeze în timpul nopții – vin, de regulă, la pachet împreună cu o cască ce îți va proteja perna de formulă. O rețetă homemade, pe bază de ulei de cocos, este și ea o soluție imbatabilă. După ce ai îmbrăcat părul în ulei, acoperă-l cu un prosop din bumbac, apoi spală-l a doua zi, fără a utiliza balsam.

Masează scalpul

Dacă nu obișnuiești să efectuezi un scalp detox (cu produse specializate sau cu zahăr/sare grunjoasă adăugată în șampon) ocazional, așa cum este recomandat, încearcă să realizezi un masaj riguros al scalpului la fiecare spălare. În acest fel îmbunătățești circulația sângelui și vei întări firul de păr. Vitamina E, adăugată în formulele de curățare, contribuie semnificativ la redarea strălucirii podoabei capilare.

Citeste si:

Foto: Imaxtree

Comments

comments

Lasă un răspuns