Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri pentru roșcate

Trucuri pentru roșcate

Roșul este o culoare șarmantă pentru păr, dar, ca orice lucru puternic, impune reguli la care e bine să iei aminte pentru a nu strica armonia cromatică de pe chipul tău.

De la vestimentație la nuanțele fardurilor, totul trebuie să fie într-un acord perfect și să nu existe niciun conflict cu roșul părului. Înainte să te fardezi, trebuie să te gândești ce paletă cromatică alegi, iar ca să te bucuri de noua ta culoare, respectiv să păstrezi roșul suprem o perioadă cât mai lungă, apelează la produsele de îngrijire a părului care iubesc roșul!

Sprâncene asortate

Persoanele cu părul roșcat natural au sprâncene blonde. Dacă alegi să devii roșcată, trebuie să-ți potrivești sprâncenele cu nuanța părului. Este de preferat să optezi pentru o nuanță de cafeniu mai deschisă sau mai închisă decât culoarea părului, în niciun caz negru, gri, maro rece și sub nicio formă roșcat!

Rujuri în nuanțe calde

Tot de armonie este vorba: culoarea rujului trebuie să fie neapărat caldă. Roșul este excelent, dar să bată puțin în portocaliu. Corai, maro-deschis, bej sau chiar roz sunt alegeri înțelepte, care nu pun în umbră culoarea părului. Sfatul nostru este să mergi pe culori cât mai naturale.

Pleoape luminoase

Roșcatele naturale au ochii verzi sau albaștri, culori care pun în valoare foarte bine nuanța părului. Pentru machiajul ochilor, alege culori luminoase, cum ar fi albastru, verde, violet. Totuși, ochii trebuie conturați cu negru, dar numai cu o linie extrem de fină, la baza genelor. Când aplici fardul pe toată pleoapa, alege o culoare cât mai naturală, eventual sidefată.

Păstrează culoarea!

Soarele, apa și căldura uscătoarelor sau a instrumentelor de coafat sunt cei mai mari inamici ai culorii, în special ai roșului. Pigmentul roșu are o moleculă mai mare, care se pierde foarte ușor. De aceea, ai nevoie de o protecție permanentă. Pe lângă șampoanele și balsamurile speciale pentru părul vopsit, aplică zilnic un balsam leave-in, fără clătire.

Citește și:

Trucul de frumusete util tuturor femeilor

Masti naturale pentru par

Machiaj in acord perfect cu parul

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.7/19.02.2015
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns