Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri pentru unghii lungi

Trucuri pentru unghii lungi

Când sunt fragile, se exfoliază uşor sau devin casante, să ai unghii lungi pare o misiune imposibilă.

Lupta cu lungimea poate fi cucerită pas cu pas. Tratamentele care aduc unghiilor forţă sunt muniţii imbatabile. Acordă-le atenţie, alege câteva dintre soluţiile pe care ţi le oferim şi în scurt timp te poţi bucura de unghii lungi, puternice, trainice, sută la sută naturale.

Încearcă un ser!

Este ideal în orice situaţie, dar mai ales când unghiile sunt moi şi fragile. Serul poate fi colacul lor de salvare. Aceste formule sunt superconcentrate în elemente hrănitoare şi hidratante, dar sunt foarte uşoare, aproape ca o apă care se absoarbe rapid în unghie. Ele vor stimula creşterea unghiilor sănătoase. E de preferat să le aplici săptămânal, iar dacă vrei să le colorezi, acest ser aplică-l ca bază.

Nu neglija cuticulele!

Uleiurile pentru cuticule şi cremele fac o mare parte din treabă. Unghiile vor arăta ca proaspăt curăţate și, în plus, cuticulele îngrijite şi netăiate protejează creşterea matricei unghiilor şi, astfel, ele vor deveni sănătoase. Aceste uleiuri conţin jojoba, vitamina E, argan sau ulei de lămâie, ce aduc un plus de hidratare unghiei. Se aplică de mai multe ori pe zi, pe conturul unghiei şi se masează câteva minute. Iar dacă îți dorești ca efectul să fie unul mai intens şi mai rapid, aplică uleiul înainte de culcare şi lasă-l să acţioneze peste noapte. Dimineaţa, vei avea cele mai fine cuticule şi cele mai strălucitoare unghii.

Bazează-te pe lacul antiroadere!

Rosul unghiilor le împiedică să crească. Ba, mai mult, sunt franjurate şi se rup uşor. Atunci când nu poţi scăpa de viciul roaderii unghiilor, lacul cu gust amărui, acid, dezgustător este cea mai bună soluţie. Lacul nu este o otravă, dar te va ajuta să renunţi la prostul obicei şi, încet-încet, unghiile vor creşte puternice. Aplică-l zilnic, pe durata de minimum o lună, pentru a-ţi scoate din minte obiceiul, şi pileşte unghiile, pentru a le uniformiza marginea, puțin câte puţin în fiecare zi. Gustul neplăcut şi aspectul lustruit nu te vor mai tenta să muşti din unghii!

Alege baze hrănitoare

Când unghiile crapă sau se exfoliază, alege o bază care să aibă în formulă cheratină şi biotină. Ele nu doar că vor asigura manichiurii o viaţă mai lungă, dar vor ajuta la reconstruirea şi fortificarea unghiei în timp, vei scăpa astfel de problemele supărătoare şi le vei putea lăsa să crească după pofta inimii. Poţi s-o folosești înainte de lacul colorat, ca tratament şi strat protector pentru culoare, dar şi ca lac incolor.

Ia vitamine!

Adăugând mai multe vitamine în alimentaţia zilnică, îţi vei ajuta unghiile să crească mai repede şi mai tari. Fructele şi legumele sunt baza, dar poţi lua şi suplimente. Vitamina B consolidează unghiile, vitamina C previne ruperea, iar vitamina E stimulează circulaţia sângelui şi le susţine creșterea. O dietă sănătoasă şi echilibrată este una dintre cele mai bune metode pentru a-ţi păstra unghiile sănătoase. Semințele de in ajută și ele la întărirea unghiilor − adăugând în dieta zilnică două lingurițe de semințe, vei constata că unghiile devin din ce în ce mai puternice.

Lăcuieşte-le natural!

Un truc vechi, de la bunica, este lăcuirea naturală a unghiei. Când unghiile suferă, mulţi spun că e bine să le lăsăm răgazul să respire. Când cochetăria nu-ţi dă pace, poţi folosi în locul lacului de unghii (deşi azi sunt formule de lacuri care hrănesc şi refac unghiile bolnave) pielea de căprioară. Curăţă unghiile şi freacă fiecare unghie în parte cu o bucată de piele de căprioară. Prin frecare, straturile de cheratină şi uleiurile naturale din profunzimea unghiei migrează către suprafaţă şi aduc luciu, dar şi forţă unghiei.

Unghiile cresc aproximativ 3 mm pe lună şi au nevoie de 10-18 luni să se refacă în totalitate.

Oferă-le un ceai verde!

Și el face unghiile puternice și sănătoase! Antioxidanții întăresc unghiile fragile și totodată elimină și petele galbene. Pregătește o ceașcă de ceai special pentru unghii și lasă-l să se răcească. Înmoaie unghiile în această licoare 10-15 minute, de două ori pe săptămână.

Baie cu oțet de mere

Oțetul conține magneziu, potasiu, calciu și fier, substanțe care contribuie la sănătatea unghiilor. În plus, acidul poate trata și preveni ciuperca unghiilor. Amestecă în cantități egale oțet de mere și apă și înmoaie unghiile în această soluție 5-10 minute. Fă acest tratament o dată pe zi, timp de câteva săptămâni. Dacă ești pe grabă, bea oțetul: o linguriță diluată într-un pahar cu apă, de trei ori pe zi.

Masaj cu vitamina E

Un alt remediu pentru unghii mai puternice este vitamina E. O găsești la farmacie sub formă de capsule uleioase. Sparge o capsulă și aplică prin masaj, câte o picătură pe fiecare unghie, pentru a le spori hidratarea.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr47/24.11.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns