Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Revărsare de culori pe unghii

Revărsare de culori pe unghii

Frumos rotunjite, ceva mai lungi decât vârfurile degetelor, unghiile scurte sunt extrem de sexy, mai ales dacă alegi culoarea potrivită, care să le pună în valoare.

Paleta unui pictor impresionist ar fi modestă față de cea a lacurilor de unghii din această vară. De la alb la negru, găsești aproape toate culorile pentru ca unghiile tale să fie puse în valoare și admirate. Forța unei culori stă în strălucirea ei și în contrastul cu o altă culoare. În funcție de culorile vestimentației, alege și nuanța lacului. Sau invers. Și fă din această vară o operă de artă sau un loc de joacă!

Albul, culoare cu efect de curățenie

Îndrăznește să porți alb în această vară, fie că alegi o textură sidefată sau pastă mată. Albul va contrasta cu pielea bronzată, punând-o în valoare. Se potrivește foarte bine la ținute hippy, dar și cu haine ușoare din bumbac în culori pastelate.

Roz, notă de prospețime

Această culoare trandafirie, discretă și cu un aspect natural se potrivește perfect unghiilor, aducând naturalețe. De la nuanțele transparente la cele de șerbet, rozul se asortează la orice vestimentație, însă cel mai bine este pus în valoare de hainele de culoare verde sau bleumarin.

Bej, o tușă de eleganță

Pentru un efect natural și rafinat, te sfătuim să alegi nuanțe transparente sau neutre de roz pal sau bej. Pielea bronzată le va da o strălucire perlată, aducându-le un aer prețios, ca niște mici vedete. Versatile, în ton cu orice vestimentație, sunt varianta ideală pentru concediu, întrucât orice mic accident va fi trecut cu vederea de îndată.

Roșul, culoare sofisticată

O culoare care nu se va demoda niciodată și face din unghiile scurte un atribut al feminității. Le poți asorta unei ținute elegante, dar și la o rochiță vaporoasă de vară, la o ținută albă sau o bluză marinărească.

Ciocolata, detaliu senzual

O culoare pe cât de banală, pe atât de apetisantă. O ojă ciocolatie, în esență o culoare cuminte, va atrage negreșit atenția. Se potrivește unghiilor scurte și, mai ales, de formă pătrată, ca niște pătrățele de ciocolată. Asortează această ojă tricourilor în culori calde, cum ar fi portocaliul, galbenul, sau bijuteriilot aurii.

Ciclamen, provocarea verii

Desuetă până nu de curând, această culoare a revenit în tendințe. Este îndrăzneață, provocatoare, veselă și atrage atenția. E ușor de asortat, mai ales la ținute albe, gri sau negre. Se potrivește și la haine turcoaz, verzi, galbene, mov sau roz. De evitat roșul – cele două culori sunt asemănătoare și nu se armonizează.

Galben, un strop de căldură

Se poartă galbenul, de la cel pai, cu textură mată la galbenul solar, plin de strălucire. Nu oricine poate să poarte o culoare atât de puternică și atipică pentru unghii. Dacă vrei totuși să încerci, ai putea să-ți vopsești doar o unghie, în combinație cu albastru sau cu negru. Se asortează cu aceleași culori de haine, dar și cu cele albe sau verzi.

Culorile neon sunt încă în top

Ești o fire jucăușă, veselă și nonconformistă? Încă te poți bucura de o manichiură șocantă în culori neon, pentru că nu s-au demodat. Verdele brotac și portocaliul luminos sunt nuanțe senzaționale, care rimează perfect cu pielea bronzată și cu vestimentația în culori puternice, cu imprimeuri exotice, dar și cu cele neutre sau pastel, unghiile devenind în aceste cazuri pata de culoare ce dă energie întregului tău aspect. Încearcă, le vei prinde… gustul!

Verde, în ton cu vara

Toată natura este verde, iar această culoare a intrat în tendințe cu o paletă largă de nuanțe, asortându-ne unghiile cu natura. De la verdele mentă la cel închis de brad, trecând chiar și prin kaki, poți alege orice nuanță. Cel mai bine cotat în acest sezon rămâne verdele închis, sidefat. Se potrivește perfect ținutelor deschise la culoare, însă face furori când e aplicat pe unghiile de la picioare, în combinație cu sandale aurii.

Albastrul aduce răcoare

Este o culoare rece, dar puternică, energică și se potrivește perfect acestui anotimp. Ea amintește de albastrul mării sau al flăcării, fiind o culoare specială și îndrăzneață. O poți combina cu lacuri de unghii argintii sau albe. Se potrivește ținutelor galbene, bleu sau roz. Bleu este o altă nuanță de albastru la modă în această vară, jucăușă și tonică. Ideală când porți haine negre sau roșii.

Negru elegant

Dacă ai pielea albă sau cu un pigment mediu, oja neagră aduce eleganță unghiilor de la mâini sau de la picioare. Evit-o când pielea este închisă sau bronzată. Unghiile negre vor fi puse în valoare de ținute deschise la culoare sau bluze roșii.

Auriu doar în accente

S-a păstrat în culorile verii, însă numai ca detaliu, din simplu motiv că, lângă pielea bronzată, aproape că se neutralizează. Când auriul este folosit ca model peste un lac în contrast sau pentru o singură unghie, el este o alegere ludică. La auriu se potrivesc toate culorile de haine, mai puțin cele aurii!

Argintiu, atingere metalizată

Este o altă culoare rece perfectă pentru vară. Pune în valoare pielea bronzată și aduce o tușă prețioasă. Că alegi o culoare plină sau un model, o linie de french sau numai câteva picături, argintiul transformă unghiile în mici bijuterii.

Unghiile late se poartă tăiate scurt, iar cele înguste – lungi sau de lungime medie. Forma tăieturii este dată de baza unghiei.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de august 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

One thought on “Revărsare de culori pe unghii

Lasă un răspuns