Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tu știi să te exfoliezi corect?

Tu știi să te exfoliezi corect?

Tu știi să te exfoliezi corect? – Dacă îți dorești un ten care strălucește cu adevărat, o textură îmbunătățită substanțial, cu pori minimizați și linii fine estompate, fă asta!

Nevoia

Despre exfoliere se vorbește de foarte mult timp și, prin urmare, au apărut numeroase produse și gadget-uri pentru a servi acestui scop. Dar când este cazul să-ți exfoliezi pielea? Poți afla singură, în confortul căminului, lipind o bandă adezivă, transparentă, pe frunte, pe care s-o ții câteva clipe. Dacă observi particule albe, fine pe ea atunci când o dezlipești, este cazul să îndepărtezi celulele moarte.

De ce ai nevoie de această procedură? Din cauza factorilor nocivi din mediul înconjurător, dar și a celor interni (oscilații hormonale, înaintarea în vârstă), pielea este sufocată de celule care și-au modificat metabolismul și care, dacă nu sunt îndepărtate, o blochează. Hiperpigmentarea este un alt obstacol care stă între tine și pielea perfectă, însă, prin exfoliere, petele maronii pot fi estompate. Același lucru este valabil și în cazul semnelor roșiatice, al porilor măriți sau al punctelor negre.

Variantele

Dacă ai pielea uscată, trebuie să știi că exfolierea este extrem de importantă, deoarece, în acest caz, sunt mai multe straturi de celule moarte care nu-și pot recupera flexibilitatea, oricât ai încerca să le hidratezi. Singura modalitate prin care poți garanta flexibilitatea pielii este printr-un peeling dublat de soluții emoliente.

Deși se vehiculează că această procedură nu trebuie făcută pe un ten acneic, deoarece așa se întinde infecția către alți pori, o variantă chimică sau pe bază de laser poate aduce vindecarea. De regulă, produsele care luptă cu acneea usucă pielea, ceea ce e OK, deoarece așa sunt nimicite bacteriile. Pe de altă parte, deshidratarea pielii conduce la iritații și la mai mult sebum, iar asta conduce, din nou, la apariția pustulelor. Este un cerc vicios care poate fi înfruntat prin exfoliere combinată cu un tratament care distruge microbii.

Solutiile

Sunt mai multe tipuri de peeling-uri, în funcție de tipul tenului și de recomandarea derma-tologului. Cele mai superficiale sunt cele pe bază de acizi diluați. Apoi urmează cele medii, chimice, care se realizează în cadrul unui tratament sau în cabinetul medicului. Există și exfolierile mecanice, cu ajutorul produselor de tip scrub, sau microdermabraziunile.

Peeling-urile profunde se bazează pe substanțe chimice mai agresive, ca fenolul. Cel de tip laser, în schimb, este considerat cel mai natural și mai regenerant, datorită luminii ‒ agentul care produce exfolierea ‒, care stimulează direct fibroblastul, celula care dă naștere colagenului și elastinei. Mai mult, fiind un protocol computerizat, adâncimea poate fi selectată cu precizie.

De asemenea, pe lângă formulele deja existente pe piață, ai acum la dispoziție și gadget-uri de skincare, precum periile care ajută la curățare și demachiere, facilitând o exfoliere blândă în confortul căminului ‒ folosirea lor amână nevoia unui peeling mai invaziv.

Iată care sunt produsele cele mai eficiente în funcție de tipul tău de ten.

Ten uscat & sensibil

Nu trebuie să o faci des, ca să nu-ți usuci și mai mult pielea (o dată sau de câteva ori pe lună ar trebui să fie suficient). Folosește un prosopel special, alături de produsul tău preferat – așa poți controla mai ușor nivelul de exfoliere.

Ten normal

Chiar dacă ești norocoasa posesoare a unui ten relativ fără probleme, tot trebuie să-l exfoliezi. Te sfătuiesc să alegi fie un scrub, fie un produs exfoliant pe bază de enzime.

Ten mixt & gras

În acest caz, e important să nu exagerezi cu exfolierea, pentru că-ți poți usca părul, făcându-l să producă și mai mult ulei și sebum. Uită-te după produse care conțin cărbune, pentru că acesta ajută la absorbirea excesului de grăsime, și enzme din fructe, pentru că sunt suficient de blânde și nu distrug bariera lipidică a pielii.

Citeste si:

FOTO: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns