Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Zahărul ca tratament cosmetic

Zahărul ca tratament cosmetic

Ai liber la zahăr. Dacă pentru siluetă nu e tocmai indicat, pielea se poate bucura din plin de dulceața lui.

Zaharnița din bucătărie ascunde un ingredient pe cât de hulit de nutriționiști, pe atât de valoros pentru cosmeticiene. Zahărul este un tratament eficient mai ales pe timpul verii. Este un excelent exfoliant, epilator și antirid.

Catifelează buzele

Frecent pe timpul verii, buzele se usucă, dar câteva grăunțe de zahăr te ajută scapi de cojițe fără durere și în doar câteva secunde. E suficient să umezești degetul, să-l înmoi în zahăr și să masezi buzele cu mișcări circulare pentru o exfoliere ușoară și… dulce.

Șterge ridurile și catifelează pielea

Pentru ten este excelent când vrei să arăți senzațional în scurt timp. Zahărul exfoliază ușor tenul, îi aduce luminozitate și catifelare și estompează ridurile. Masca din zahăr face adevărate minuni și ți-o recomand înainte de orice petrecere. Vei arăta senzațional în 15-20 de minute. Amestecă două linguri cu zahăr cu una de apă până se dizolvă, întinde amestecul pe față, lasă-l se usuce și clătește cu apă călduță.

Picioare fine

Vei regăsi zahărul în multe scruburi din comerț, dar îți poți prepara unul și acasă, adăugând puțin ulei, eventual de cocos, peste câteva lingurițe de zahăr. Exfoliezi celulele moarte ale pielii înainte de plajă sau de epilat masând amestecul pe pielea umezită. Pielea va rămâne strălucitoare. Folosește-l la fiecare duș, inclusiv pentru catifelarea tălpilor.

Epilare blândă

Sugaring este epilarea cu zahăr împrumutată din cosmetica orientală, delicată cu pielea și la fel de eficientă precum cea care folosește ceara. Amestecă două căni cu zahăr cu zeama de la o lămâie și o jumătate de pahar cu apă. Pune pe foc până se transformă într-un caramel. Lasă la răcit până când poți modela caramelul cu mâna. Se aplică pe piele în fâșii mici și se trage în sensul invers creșterii firelor de păr.

„Epilarea cu zahăr este cea mai blândă metodă, e ieftină și nedureroasă. În plus, exfoliază pielea, detoxifică porii și lasă pielea curată și netedă mult timp“, ne spune Adela Diaconu, Unica Sport.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iunie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns