
Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!
Ingrediente:
- 800 g cartofi
- 1 morcov
- 2 dovlecei mici
- 1 tulpină apio
- 1 ceapă
- 100 g brânză de vaci grasă
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 80 g pesmet
- 40 g parmezan
- 2 crenuguțe de maghiran
- 2 crenguțe de cimbru
- 3-4 linguri de verdeață amestec
- ulei, sare, nucșoară
Mod de preparare:
Spală cartofii și morcovul și pune-i la fiert în apă rece cu sare pentru vreo 30-40 de minute. Spală dovleceii și dă-i pe răzătoare, taie julien țelina apio.
Călește ceapa tăiată fin în patru linguri de ulei încins. Adaugă dovlecelul ras și foarte bine scurs, feliile de apio și mai lasă-le pe foc puțin.
Zdrobește morcovul și cartofii fierți și scurși, adaugă amestecul călit, sare, un praf de nucșoară, brânza de vaci, parmezanul ras, un ou, maghiran și cimbru și pesmet doar cât să obții o compoziție legată.
Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu ulei de măsline și tapetată cu pesmet. Unge drobul cu gălbenuș bătut cu verdeața tocată foarte fin și dă-l la cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute.
Citește și:
- Crap cu salsa picantă (rețetă de Paște)
- Drob de miel (rețetă de Paște)
- Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF