Bunătăți pentru Paște: Miel în crustă cu sos caramelizat

Bunătăți pentru Paște: Miel în crustă cu sos caramelizat

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 6 cotlete de miel
  • câțiva ardei copți
  • 100 g alune/nuci zdrobite
  • 100 g pesmet
  • 10 castane
  • ulei de măsline, sare
  • 50 ml vin roșu dulce
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mică
  • 100 g unt
  • maghiran proaspăt
  • sare, rozmarin, cimbru

Mod de preparare:

Taie cotletele în două părți, astfel încât să obții două bucăți formate din câte trei cotlete. Pune-le la marinat într-un amestec de ulei de măsline, rozmarin uscat și cimbru, sare și vin roșu. Lasă-le să stea cel puțin o oră.

Înfășoară fiecare bucată de carne în felii de ardei copt și prinde-le la capete, pentru a fixare, cu scobitori. Scufundă fiecare bucată într-un castronel în care ai bătut ouăle (cu un praf de sare), apoi dă-le prin amestecul de pesmet și alune/nuci zdrobite și presează bine. Dacă vrei o crustă mai bogată, scufundă din nou în ouăle bătute și din nou în amestecul uscat. Așază-le într-o tavă unsă cu ulei și dă-le la copt o jumătate de oră.

Între timp, opărește și curăță castanele. Taie fin ceapa și rumenește-o într-un cub de unt topit. Pune castanele curățate, acoperă-le cu apă și ține-le pe foc până se înmoaie. Scurge și trage-le în untul rămas în care ai adăugat o linguriță de zahăr brun și sare. Ține-le pe foc până obții un sos omogen, caramelizat. Servește cotletele tăiate alături de sosul de castane, frunzulițe de maghiran proaspăt și chifle de casă sau pâine ușor rumenită.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
Avatar photoDe Andreea Vasile | 16 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 16 decembrie 2025

Prietenia e despre oamenii care știu să te facă să râzi, care te înțeleg fără explicații și alături de care timpul zboară. Unele conexiuni vin complet neașteptat și parcă se potrivesc perfect, chiar dacă la prima vedere nu ai fi zis că ar avea ceva în comun. Zodiacul ne poate da câteva indicii despre aceste […]

Citeste mai mult
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp