
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!
Ingrediente:
• 300 g făină
• 2 gălbenușuri
• 3 linguri de zahăr
• 100 ml lapte
• 100 g brânză de vaci grasă
• 50 g unt 80% grăsime
• 10 g drojdie proaspătă • sare
• esență de vanilie
Pentru umplutură:
• 300 g brânză de vaci grasă
• 150 g zahăr
• 2 albușuri + 2 ouă
• 2-3 linguri de smântână 30% grăsime
• 1 lingură de făină
• 2 plicuri de zahăr vanilat
• sare
• coajă de portocală sau lămâie
Mod de preparare:
Pregătește maiaua din drojdie, o lingură de zahăr și una de lapte cald. Amestecă și lasă la dospit. Cerne făina, scurge brânza, topește untul și dizolvă restul de zahăr în laptele cald. Amestecă și frământă toate ingredientele, încorporând și un praf de sare și esența. Lasă aluatul să crească o oră. Împarte apoi în trei părți: una pentru bază, două pentru împletituri.
Întinde prima bucată de aluat în forma de copt, de preferință cu pereți detașabili. Împletește o bucată de aluat și așaz-o de jur împrejurul tăvii.
Pentru umplutură, amestecă bine brânza cu zahărul, un ou, smântâna, făina, aromele și un praf de sare. La final, încorporează albușurile bătute spumă. Toarnă compoziția în tavă.
Din aluatul rămas, fă două împletituri mai fine și așază-le deasupra. Unge cu oul rămas și dă la cuptor 30-35 de minute, până când devine aurie. Taie doar după ce s-a răcit.
Citește și:
Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)
Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)
Drob de miel (rețetă de Paște)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF