
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!
Ingrediente:
• 4 dorade (păstrăvi)
• 400 g ciuperci proaspete
• 2-3 roșii
• 2 cepe roșii potrivite
• 3 lămâi
• 50 ml vin alb
• 1 lingură de sos de soia (facultativ)
• 4-5 căței de usturoi
• 50 g unt
• sare
• piper
• oregano
• mărar
• frunze de salată
Mod de preparare:
Prepară o marinadă din zeama de la o lămâie, vin, sosul de soia, un praf de sare și o linguriță de oregano uscat. Stropește peștii (curățați) cu această marinadă și lasă-i la rece 1-2 ore.
Feliază două roșii, o ceapă și o lămâie. Umple peștii cu feliile pregătite, stropește-i cu marinada și pune-i pe grătarul încins câteva minute.
Între timp, curăță și taie potrivit ciupercile.
Călește-le în untul încins împreună cu usturoiul zdrobit și lasă-le pe foc până scade zeama.
Închide focul, potrivește gustul de sare și piper măcinat, adaugă mărar tocat fin.
Servește peștii cu ciupercile trase în tigaie, felii de roșie, ceapă, lămâie, salată de sezon și poți adăuga câteva măsline.
Citește și:
Crap cu salsa picantă (rețetă de Paște)
Pui umplut cu orez aromat (rețetă de Paște)
Friptură de porc cu sos de fructe și vin (rețetă de Paște)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF