Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Doradă umplută la grătar (rețetă de Paște)

Doradă umplută la grătar (rețetă de Paște)

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

4 dorade (păstrăvi)

400 g ciuperci proaspete

2-3 roșii

2 cepe roșii potrivite

3 lămâi

50 ml vin alb

1 lingură de sos de soia (facultativ)

4-5 căței de usturoi

50 g unt

sare

piper

oregano

mărar

frunze de salată

Mod de preparare:

Prepară o marinadă din zeama de la o lămâie, vin, sosul de soia, un praf de sare și o linguriță de oregano uscat. Stropește peștii (curățați) cu această marinadă și lasă-i la rece 1-2 ore.

Feliază două roșii, o ceapă și o lămâie. Umple peștii cu feliile pregătite, stropește-i cu marinada și pune-i pe grătarul încins câteva minute.

Între timp, curăță și taie potrivit ciupercile.
Călește-le în untul încins împreună cu usturoiul zdrobit și lasă-le pe foc până scade zeama.
Închide focul, potrivește gustul de sare și piper măcinat, adaugă mărar tocat fin.

Servește peștii cu ciupercile trase în tigaie, felii de roșie, ceapă, lămâie, salată de sezon și poți adăuga câteva măsline.

Citește și:

Crap cu salsa picantă (rețetă de Paște)

Pui umplut cu orez aromat (rețetă de Paște)

Friptură de porc cu sos de fructe și vin (rețetă de Paște)

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus