
Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!
Ingrediente:
- 2 piepți de rață
- 300 ml vin roșu
- 500 ml supă clară de legume/pasăre
- 1 lingură de oțet balsamic
- 1 praz
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 2 foi de dafin
- 1 portocală
- sare, piper, ulei
Mod de preparare
Condimentează carnea și pune-o într-o tigaie încinsă, câte 4-5 minute pe fiecare parte. Apoi, pune carnea într-o tavă și dă-o la cuptor pentru maximum 6-7 minute.
Între timp, pregătește sosul. Încinge puțin ulei într-o tigaie adâncă, rumenește rădăcinoasele tăiate, adaugă prazul, vinul, oțetul balsamic. Când a scăzut la jumătate, toarnă supa și lasă să se reducă totul până la jumătate. Strecoară sosul și servește-l peste pieptul de rață tăiat felii și felii de portocală proaspătă curățată de pielițe.
Citește și:
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF