
Nu știi ce să mai gătești acum, când e foarte cald afară? Îți propunem câteva idei de mâncăruri care se fac ușor și cu ingrediente la îndemână.
Gustare caldă
Ingrediente
- 1 mână de spanac
- 100 g mazăre verde
- 100 g fasole verde
- 2 ouă
- 1 cub de unt
- pătrunjel
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sare, piper
Preparare
Fierbe la abur mazărea și fasolea. Sotează-le în unt. Fierbe ouăle cleioase astfel: introdu ouăle în apă în momentul în care apa începe să fiarbă și ține-le șase minute, nici mai mult, nici mai puțin! Montează farfuriile – așază un pat de mazăre și fasole verde, pune deasupra spanac proaspăt, stropește cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, apoi ornează cu jumătăți de ou, sărează și piperează.
Supă de găluște
Ingrediente
- 1 pui
- 2 cepe
- 2+1 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 țelină mică
- 60 g griș
- 1 ou
- ½ linguriță rasă de praf de copt
- ulei
- pătrunjel
- sare
Preparare
Tranșează puiul și pune-l la fiert. Spumează. Când e aproape gata, adaugă legumele curățate. Pregătește găluștele amestecând grișul, oul, o lingură de ulei, praful de copt, un praf de sare și o lingură de apă. Lasă compoziția să se odihnească. Între timp, scurge carnea și legumele fierte. Păstrează zeama și pune-o pe foc mic. Rade un morcov și călește-l, adaugă-l în zeama de pe foc. Formează găluștele și pune-le în zeama care fierbe. Lasă-le circa zece minute, apoi toarnă puțină apă rece și lasă-le încă cinci minute. Potrivește de sare și adaugă pătrunjelul tocat.
Cușcuș cu pui și legume
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 vânătă
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 100 g cușcuș
- 1 cățel de usturoi
- ulei
- sare
Preparare
Pune pieptul de pui la fiert împreună cu morcovul și ceapa. Spumează. Când carnea e gata, strecoară zeama și lasă carnea la răcorit. Pune cușcușul într-un bol adânc, toarnă zeamă fierbinte de pui cât să-l acopere și lasă acoperit zece minute. Între timp, taie vânăta și ardeii cubulețe, sărează-i și trage-i la tigaie să se înmoaie. Amestecă cușcușul fiert cu legumele și pieptul de pui cubulețe. Potrivește de sare.
Varză călită
Ingrediente
- 1 varză mică
- 1 morcov
- 1ardei gras
- 1 tijă apio
- 1 ceapă
- 1 cățel usturoi
- 1 lingură pastă roșii
- ulei
- boia
- sare, piper
- pătrunjel
Preparare
Toacă varza fideluță. Săreaz-o. Pune la călit ceapa tocată mărunt împreună cu usturoiul. Adaugă morcovul și ardeiul cubulețe, apoi apio rondele, iar la sfârșit, varza. Adaugă boia după preferință și pasta de roșii. Toarnă o cană cu apă, amestecă, acoperă și lasă la scăzut la foc mic. Când e gata, presară pătrunjel tocat.
Citește și:
- Cotlete de miel cu garnitură de cușcuș și legume
- O retete inedita: cartofi cu foi de dafin
- Sosuri delicioase pentru salate de vara
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.21/01.06.2017
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: pixabay