Chec simplu și bun. Rapid, versatil și extrem de gustos!

Chec simplu și bun. Rapid, versatil și extrem de gustos!

Chec simplu si bun. Rapid, versatil si extrem de gustos!  – Acesta este cel mai bun chec cu cacao pe care l-ai incercat vreodata. Se face extrem de repede, nu exista nici un fel de complicatii, iar rezultatul este delicios. Se poate coace intr-o forma de chec, clasica, sau se poate coace in tava pentru prajituri. Poate fi glazurata cu ciocolata ori cu o glazura dulce acrisoara. Se poate coace in forma de tort, si poate sa fie un blat excelent pentru un tort cu crema de lapte, branza ori de ciocolata. Versatil, deci, nu doar foarte simplu de preparat si foarte gustos.

Ingredinete pentru cehc simplu si bun:

  •  125 g de faina
  • 200 g de zahar tos
  • 60 g de cacao pudra
  • un plic de praf de copt
  • o lingurita rasa de bicarbonat
  • un varf de lingurita de sare (secretul este ca in toate dulciurile care contin faina sa pui un praf de sare; va face gustul prajiturii mai bun si mai fin)
  • doua oua
  • 100 ml de lapte dulce
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • mirodenii (vanilie sau esenta de migdale, portocale sau lamaie – in functie de tipul de glazura sau crema pe care vrei sa-l folosesti)
  • 100 de ml de apa clocotita (sau cafea fierbinte – daca vrei un rezultat spectaculos)

Chec simplu si bun

Preparare

– Pune intr-un vas faina, zaharul, bicarbonatul, sarea, praful de copt si pudra de cacao. Amesteca putin, apoi adauga oul, laptele si uleiul. Omogenizeaza cateva minute cu un mixer la viteza mica.

– Adauga apa fierbinte sau cafeaua fierbinte (cafea in care pui putin zahar) si omogenizeaza rapid.

– Pune compozitia in tava pentru copt, in functie de destinatia finala (chec, prajitura sau blat de tort). Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina. Untul folosit pentru uns tava va da un gust bun prajiturii si o aroma fina.

– Coace prajitura in cuptorul incins in prealabil, 30-45 de minute, la foc mediu. Este gata cand trece testul scobitorii.

– Cand este copt trebuie lasat sa se racoreasca in tava inainte de a fi scos, cel putin un sfert de ora. Se scoate din tava, dupa glazurare cu ciocolata daca faci prajitura si dupa ce s-a racorit daca faci chec simplu si bun sau daca ai ales sa faci un blat de tort. Daca in acest ultim caz face cocoasa la copt de cele mai multe ori acesta da inapoi cand se racoreste.

Pentru glazuri si alte idei care pot fi folosite si pentru acest chec simplu si bun vezi detalii aici.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
Avatar photoDe Andreea Vasile | 16 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 16 decembrie 2025

Prietenia e despre oamenii care știu să te facă să râzi, care te înțeleg fără explicații și alături de care timpul zboară. Unele conexiuni vin complet neașteptat și parcă se potrivesc perfect, chiar dacă la prima vedere nu ai fi zis că ar avea ceva în comun. Zodiacul ne poate da câteva indicii despre aceste […]

Citeste mai mult
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp