
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!
Ingrediente:
• 1-1,5 kg coaste de berbecuț
• 4-5 linguri de muștar (dulce și picant)
• 1-2 linguri de miere
• 1 lingură de ulei de măsline
• 100 ml vin alb
• 1 lămâie
• cimbru
• sare, piper
• usturoi
• rozmarin
• roșii cherry
• mere
Mod de preparare:
Crestează carnea de pe os vreo 4-5 cm, cât să poți înveli în folie alimentară fiecare os ca să nu se ardă. Dă-o cu sare.
Amestecă muștarul cu mierea, zeama de lămâie și uleiul. Unge carnea foarte bine și așaz-o într-o tavă. Toarnă vinul peste carne, pune sare, piper, usturoi, cimbru după gust, acoperă cu folie și dă la cuptor o jumătate de oră.
Îndepărtează folia, pune de jur împrejur legumele și fructele preferate, 1-2 crenguțe de rozmarin și lasă la cuptor 15-20 de minute sau până capătă culoarea potrivită.
Citește și:
Drob de pui în aluat (rețetă de Paște)
Drob în crustă de bacon (rețetă de Paște)
3 sortimente de vin pentru masa de Paste
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF