Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)

Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

1-1,5 kg coaste de berbecuț

4-5 linguri de muștar (dulce și picant)

1-2 linguri de miere

1 lingură de ulei de măsline

100 ml vin alb

1 lămâie

cimbru

sare, piper

usturoi

rozmarin

roșii cherry

mere

Mod de preparare:

Crestează carnea de pe os vreo 4-5 cm, cât să poți înveli în folie alimentară fiecare os ca să nu se ardă. Dă-o cu sare.

Amestecă muștarul cu mierea, zeama de lămâie și uleiul. Unge carnea foarte bine și așaz-o într-o tavă. Toarnă vinul peste carne, pune sare, piper, usturoi, cimbru după gust, acoperă cu folie și dă la cuptor o jumătate de oră.

Îndepărtează folia, pune de jur împrejur legumele și fructele preferate, 1-2 crenguțe de rozmarin și lasă la cuptor 15-20 de minute sau până capătă culoarea potrivită.

Citește și:

Drob de pui în aluat (rețetă de Paște)

Drob în crustă de bacon (rețetă de Paște)

3 sortimente de vin pentru masa de Paste

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns