
Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 200 g făină de secară
• 200 g făină albă
• 240 g margarină rece
• 6-8 linguri de apă rece
• sare
Pentru umplutură:
• 500 g ciuperci proaspete
• 1 ceapă
• 1 lingură de ulei
• 1 lingură de amidon
• sare, piper
Mod de preparare:
Amestecă făinurile cu margarina rece tăiată în cubulețe, un praf de sare și toarnă apă treptat, cât să se lege aluatul și să-i dai formă de sferă. Înfășoară-l în folie și ține-l la rece o oră.
Călește ceapa în uleiul încins. Când a devenit aurie, pune ciupercile tăiate potrivit. Acoperă și lasă câteva minute ca să se întrepătrundă aromele. Dacă sosul a scăzut prea mult, toarnă puțină apă. La final, leagă-l cu amidon, potrivește gustul de sare și piper proaspăt măcinat. Lasă sosul de ciuperci deoparte.
Întinde aluatul cu grijă (e sfărâmicios) și așază-l în forme de tartă cu diametrul de 20 cm, lăsând margini generoase. Toarnă umplutura de ciuperci și ridică marginile aluatului. Dă la cuptor 40-50 de minute.
Citește și:
- Chec pufos de post cu mere rase si stafide
- Reteta de post: Rosii umplute
- Reteta de post: Sendvis cu ciuperci
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF