Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supe fantastice de toamna. Cele mai bune idei

Supe fantastice de toamna. Cele mai bune idei

Toamna este o perioadă specială, iar preparatele tale trebuie să fie pe măsura. Am pregătit pentru tine o colecţie de supe fantastice de toamnă. Sunt mai multe reteţe, toate speciale, simplu de facut, gustoase şi foarte sănătoase. Azi, primele două: supă de ardei şi supă de roşii copate.

Supa de ardei

Nu ştiu câţi dintre voi au mai gustat aşa ceva. Pot să va spun că supă de ardei este o adevărată supă fantastică de toamnă, o surpriză pe care merită să o încerci. Reţetă este foarte simplă, este originală, iar gustul şi aromă sunt desăvârşite. Ingredientele sunt pentru opt porţii mari.

Ingrediente

Două linguri de ulei
Două cepe mari
Trei-patru căţei de usturoi
100 mililitri de vin alb sec
8-10 ardei graşi roşii sau gogosari
Două linguri de cimbru proaspăt tocat foarte mărunt
Sare şi piper
Două linguri de smântâna pentru servit.

Preparare

→ Începe prin a pune ulei la încins, într-o tigaie încăpătoare, apoi adaugă ceapă tocată mărunt şi un praf de sare. Găteşte ceapă până devine uşor aurie. Adaugă usturoiul tocat mărunt şi lasă pe foc încă un minut-două.
→ Stinge cu vin.
→ Adaugă piper, cimbrul tocat mărunt, iar la final pune ardeii tocaţi în bucăţi potrivite.
→ Lasă totul împreună circa 10 minute, la foc moale cu capac, după care răstoarnă legumele într-o oală cu apa (un litru şi jumătate) care clocoteşte.
→ Acoperă şi fierbe supă de ardei roşii circa 30 de minute. Când ardeii sunt bine fierţi da deoparte şi lasă să se răcorească puţin.
→ Cu un blender vertical transformă totul în cremă. Dacă este prea groasă pentru gustul tău, adaugă puţin lapte combinat cu apă.
→ Gustă şi potriveşte de sare şi piper.
→ Serveste cu smântână si pâine proaspătă.

 supe fantastice de toamnă

Supa de roşii coapte

Supa de roşii coapte este o mica nebunie care îşi merită locul în colecţia de supe fantastice de toamnă. Supă de roşii coapte este o supă densă, dar fără nici o problemă în ceea ce priveşte caloriile.

Ingrediente

Patru-cinci roşii mai mari
O ţelină mică
3 căţei de usturoi
O ceapă mare
Un cartof potrivit
Un morcov
O lingură plina bine cu pastă de tomate groasă
O mână de frunze de ţelină
Patru linguri cu ulei
Sare şi piper

Preparare

→ Taie roşiile în jumătate sau în patru. Taie ţelină în bucăţele mici, iar usturoiul foarte mărunt. Ceapă se taie în bucăţi mari, morcovul feliuţe, iar cartoful mărunt (cât nucă).
→ Pune toate acestea împreună, adaugă uleiul şi amestecă bine. Răstoarnă totul într-o tavă care merge la cuptor şi coace legumele pentru 30 de minute, la foc mic.
→ În timpul acesta pune un litru de apa pe foc. Când legumele din cuptor şi-au împlinit timpul, răstoarnă-le în apa care clocoteşte.  Acoperă şi fierbe totul circa 15 minute. Adaugă şi pastă de tomate.
→ Cu un blender transformă totul în cremă. Supă trebuie să fie groasă, pentru că acesta este farmecul ei, dar dacă nu-ţi place o poţi subţia cu apa, lapte sau cu supă limpede de legume.
→ Pune sare şi piper, adaugă frunzele de ţelină şi lasă totul să mai tragă un clocot.
→ Serveşte supă de roşii coapte cu o lingură de smântâna sau iaurt şi pâine prăjită.

Toata colectia de supe fantastice de toamna o poti vedea aici si aici! Merita!!!!!

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns