Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supe fantastice de toamna. Idei inedite si rafinate

Supe fantastice de toamna. Idei inedite si rafinate

Toamna este o perioadă specială, iar preparatele tale trebuie să fie pe măsura. Am pregătit pentru tine o colecţie de supe fantastice de toamnă. Sunt mai multe reteţe, toate speciale, simplu de facut, gustoase şi foarte sănătoase. Azi, alte două: supă de cartofi şi supă de ţelină cu pere.

Supă de cartofi

Supa aceasta de cartofi este pe cât de simplă, pe atat de gustoasă. Este rafinată, cremoasă şi are un gust care aminteşte de copilărie.

Ingrediente

500 de grame de cartofi
O ceapa mare galbenă
Un fir de praz cu tot cu frunze
50 de grame de unt
O linguriţă de seminţe de chimen
Sare şi piper proaspăt măcinat
O cana de lapte
O lingură de smantana
Doi-trei catei de usturoi

Preparare

→ Curata prazul, ceapa, usturoiul şi cartofii. Toacă prazul, ceapa şi usturoiul şi tăie cartofii în bucăţi mari. Pune cartofii sa fiarba cu ujn litru şi jumătate de apă.
→ Topeşte untul şi pune prazul şi ceapa să se calească uşor. Pune chimenul, sare şi piper şi apoi usturoiul, iar după câteva minute stinge cu puţină apa. Acoperă şi lasă să fiarba circa 10 minute, toate împreună.
→ Răstoarnă toate acestea în oala în care fierb cartofii. Acoperă şi fierbe alte 10-15 minute.
→ Cu ajutorul unui blender vertical transformă supă în cremă. Potriveşte de sare şi piper. Lasă supă să ajungă din nou la fiert şi laptele în care ai pus lingura de smantana.
→ Pune intr-o tigaie neaderenta pesmetul parmezanul şi verdeaţa. Ţine pe foc cât să se formeze cocoloaşe. Presară-le in supă şi serveşte supa de cartofi imediat.

Citeste si: Supe fantastice de toamnă

pumpkinsoup-1368239_1280

Supă de ţelină cu pere

O combinaţie care are aroma şi gustul zilelor însorite de toamnă.

Ingrediente

2 linguri de ulei
O ceapă mare
O rădăcină mare de ţelină (de circa 700 de grame)
2 cartofi (300 de grame)
3 pere mari
Sare, piper
O lingură cu smântâna
Câteva frunze verzi de ţelină

Preparare

→ Punând ceapă tocată mărunt în ulei încins, la călit. Lasă ceapă pe foc pentru câteva minute, până devine transparenţa. Adaugă ţelina şi cartofi, curăţaţi şi tăiate în bucăţele. Pune sare şi lasă legumele împreună să se înăbuşe în vasul acoperit cu capac, la foc potrivit.
→ Pune doi litri de apa pe foc. Când fierbe adaugă amestecul de legume.
→ Fierbe totul împreună pentru 20 de minute, până ce legumele sunt bine pătrunse.
→ Adaugă perele tăiate în bucăţi (cu tot cu coajă).
→ Lasă supă pe foc pentru alte cinci minute. Da deoparte şi cu un blender vertical trasforma totul în cremă.
→ Potriveşte de sare şi piper şi adaugă o lingură cu smântâna (sau o cănită cu lapte, dacă supă este prea groasă pentru gustul tău). La final adaugă puţină frunză de ţelină tocată mărunt.
→ Supă se serveşte cadă, nu fierbinte pentru a te putea bucură de toată aromă.

Toata colectia de supe fantastice de toamna o poti vedea aici si aici! Merita!!!!!

Sursa foto: pixabay.com


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus