
Tortul cu crema de lapte si capsuni nu-i foarte greu de facut, iar rezultatul este extrem de placut. In plus crema de lapte se face fara gelatina!
Ingrediente pentru tort cu crema de lapte
Pentru blat:
6 oua
6 linguri de zahar
4 linguri de faina
100 ml ulei sau 50 de grame de unt topt si sleit
1 praf de copt stins cu zeama de lamaie si 1 pliculet de zahar vanilat pana se omogenizeaza
Pentru crema
1 litru de lapte
10 linguri de zahar
5 linguri de faina
O lingura de amidon de porumb
200 mililitri de frisca lichida indulcita
1 pastaie vanilie
300 de grame de capsuni
Nota: cantitatile sunt conform retetei dar si blatul si crema se poate face cu jumatate din cantiatatile de zahar in cazul in care crezi ca este prea mult.
Preparare.
Blatul se face simplu. Galbenusului se bat bine cu zaharul se adauga faina si uleiul alternativ, apoi aromele si praful de copt, iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se coace la foc mic, circa 20-30 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua.
Nu trebuie insiropat.
Crema
Amesteca zaharul, faina si amidonul si pune peste acest amestec laptele rece. Omogenizeaza bine pentru a nu face cocoloase. Un tel in forma de para seste cel mai bun. Punem vasul pe foc, la foc mic si amesteca incontinuu pana cand crema capata o consistenta densa. Stingem focul si acoperim suprafata cremei cu folie de plastic alimentara ca sa nu faca pielita si o lasam sa se raceasca complet.
Bate frisca foarte bine si cand crema d elapte este completrace se adauga frisca. Pune arome.
In loc de frisca poti pune crema de branza (200 de grame) sau 100 de grame de unt moale,
Tot ce mai ai de facut este sa montezi tortul. Foloseste o forma cu pereti detasabili, pune blatul, crema si apoi adauga multe bucati de capusne taiate si bine scurse. Indeasa capsunile in crema. Azeaza blatul al doilea si lasa tortul la rece pentru 3-4 ore. Decoreaza cu capsuni, sirop de fructe sau/si frisca si serveste!
Citeste si:
Cel mai simplu tort cu ciocolata si cafea
Tort egiptean. O reteta fabuloasa
Tort de pere
Sursa foto: pixabay.com