Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Care parte a paharului o vezi întâi?

Care parte a paharului o vezi întâi?

To be or not to be… positive? Fiecare este construit diferit și poate aduce nenumărate argumente care să îi sprijine optica pozitivă sau negativă asupra vieții.

Într-o anumită măsură, un rol important îl joacă educația, experiențele personale și chiar influența celor din jur. Ce facem însă când nici una dintre acestea nu funcționează, și constatăm că suntem pur și simplu construiți așa: niște optimiști inconștienți sau pesimiști incorigibili?… Dăm vina pe astre, desigur!

Berbec

Despre Berbec este dificil de spus dacă vede situația în alb sau negru, deoarece el nu prea stă să o evalueze înainte, ci… după. Eventual privește uimit rezultatul și exclamă ”Ia uite, ce-am făcut!”. De regulă este zâmbitor pentru că n-are cum să fie altfel – el râde mereu și de orice, inclusiv de propriile-i prostioare. Și cum îndrăzneala este cea care îl mână de la spate în fiecare secundă, pare a fi încântat de orice lucru nou pe care viața i-l scoate în cale și nu prea are simțul eșecului…

Taur

Despre Taur avem de asemeni cuvinte de laudă: zâmbitor și amabil pentru că, nu-i așa?, un zâmbet mereu îți deschide o ușă, îți face acceptată o cerere, îți înlesnește un serviciu. Și mai mult decât atât, e gratis! Așa că, optimist sau nu, Taurul zâmbește aproape mereu. Spun ”aproape” deoarece, atunci când lucrurile nu mai merg așa cum era el obișnuit și îi plăcea, dacă intervin elemente perturbatoare în ecuația confortului său, atunci nu va mai vedea nimeni paharul gol ori plin, ci făcut țăndări!…

Gemeni

Gemenii sunt unii dintre marii zâmbăreți ai zodiacului. Ei au inventat râsul – în special hazul de necaz și râsul de alții… Lucizi, dar veseli, pot vedea concomitent atât partea pozitivă cât și cea negativă a situației ca și cum ar avea un defect grav de vedere, un strabism accentuat, să zicem. Ei văd partea pozitivă din spirit de economie: de ce să ne stresăm să rezolvăm o problemă, când sunt atâtea variante prin care o putem ocoli? În concluzie Gemenii văd la vie en rose deoarece câinii latră ursu’ trece…

Rac

Poate Racul să zâmbească cu încredere că totul va fi OK, și nici o problemă nu este foarte gravă, și nici o persoană nu este indispensabilă?… Păi, nu prea și depinde! Dacă situația chiar este așa cum își dorește el, atunci vei vedea cel mai încântător zâmbet de fericire întipărit pe un chip uman. Dacă, însă, există o cât de mică bănuială că ar putea apărea din senin o frustrare, Racul o anticipează și cascada Niagara va fi un firav pârâu de munte în comparație cu lacrimile vărsate de anterior-fericitul Rac. Deh, nimeni nu-i perfect!

Leu

Perfect, însă, este Leul  pentru care, așa cum se știe, a fost creat special paharul veșnic plin. Atitudinea pozitivă o insuflă el celorlalți, pentru că are de unde! “Ai încredere, Fii tu însuți, Vei reuși, Universul te va ajuta”, și alte formule din acestea magice de atingere a succesului și fericirii desăvârșite au fost inventate de Lei – altfel cum se putea? Ei au experimentat pe propria piele eficacitatea acestor convingeri și își imaginează că, dacă în cazul lor funcționează, atunci rețeta este general valabil[. Numai că… nu toată lumea se naște Leu!

Fecioara

Vine puternic din urmă Fecioara specializată în detectarea bulelor de aer în partea plină a paharului… Ei bine, trebuie să facă cineva și această muncă ingrată, pentru a-i trezi la realitate pe cei ce se leagănă în diverse iluzii de reușită facilă și succes rapid. Nu, lucrurile nu stau deloc așa cum credem noi, și ea va ști să argumenteze atât de logic și bine documentat că există goluri inclusiv în partea plină a paharului încât vom îngâna împreună cu ea: ”Mda, există cam mult gol în acest pahar plin!”

Balanță

Aflată în fața recipientului cu pricina, Balanța va privi fix linia de demarcație și nu-și va lua ochii de acolo – de la linia de mijloc, adică. Este aproape imposibil de obținut din partea ei un răspuns la întrebarea dacă este plin sau gol: ”Nu știu, o să vedem!” Când anume vom vedea, nici asta nu putem ști, dar un lucru e sigur: ea nu dorește să nedreptățească niciuna dintre cele două jumătăți. Balanța este în egală măsură o pesimistă sub acoperire sau invers… Sau și, și – ca să nu se supere nimeni!

Scorpion

Ceea ce au scăpat din vedere ceilalți, nu a scăpat însă Scorpionul: pe fundul paharului se află o broască! De fapt, e un brotăcel sau mai bine spus un ou din care va ieși la un moment dat un minuscul batracian. Și acela va înghiți toată apa din pahar, dar asta nu înseamnă că paharul va fi gol, ci va fi plin cu broasca pe care el deja a văzut-o pe când toți ceilalți nici nu bănuiau existența ei. Asta înseamnă să ai o privire ageră, să știi pe ce lume trăiești și de ce anume să te ferești! Scorpionul zâmbește, desigur, dar sarcastic!

Săgetător

Campionul en titre al optimismului și pozitivismului este, de departe, Săgetătorul. El cere eventual un pahar mai mare, ”ca să aibă loc apa aia în el!”. E capabil să vadă abundența acolo nu este nimic și să aducă veselia când nimeni nu i-o cere, iar la sfârșit să își mulțumească singur pentru asta. Cum reușește? Nepunându-și întrebări în legătură cu modul și instrumentele prin care se poate obține ce-și dorește: ”Nu mai contează, vedem noi!” Partea cu adevărat curioasă este că de obicei chiar obține!

Capricorn

În compensație, natura a inventat Capricornul care, după toate probabilitățile este autorul proverbului despre cel care suflă în iaurt. Bine, un Capricorn veritabil suflă și în înghețată după care își zâmbește sieși, mulțumit de propria-i performanță. El își va confecționa propriul pahar, pe care îl va umple singur cu apă, îl va fixa bine pe masă pentru a nu se răsturna -“ca să fie sigur!”- și va declara că nu e nimic rău în optimism, doar că el nu crede că există așa ceva, din moment ce nimeni nu l-a văzut cum arată…

Vărsător

He, he, Vărsătorul a inventat paharul vidat, în care apa poate sta suspendată ori distribuită uniform sub formă de vapori, așa încât el să poată afirma în orice moment că este optimist în ceea ce îl privește, dar nu atât de optimist în ceea ce te privește, și în concluzie își va expune argumentele și cunoștințele de hidraulică, hidrodinamică, chimie și fizică cuantică, spre stupefacția auditoriului și mulțumirea sa. Adevărul este că doar el știe când și din ce pricină zâmbește și e optimist, dar este!

Pești

În voia sorții și la cheremul lui Jupiter – stăpânul Olimpului -, Peștii se pricep foarte bine să  ”o scalde” și să spere că va fi bine într-un final: ”Din mila celui de sus, poate s-o umple și paharul ăla cu apă”, iar dacă e să nu fie, asta e! E greu de spus dacă sunt optimiști sau nu, pentru că deseori nici ei nu știu; starea lor depinde de atât de mulți factori (tereștri sau extratereștri), încât pentru binele nostru, este mai sănătos nici să nu încercăm să analizăm, ci să-i luăm așa cum sunt.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de octombrie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Melania Marin
Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns