Legume asortate la cuptor

Legume asortate la cuptor

Combinate in orice…. combinatie legumele asortate la cuptor sunt o solutie delicioasa pentru garnitura la carne sau peste, sau pentru un fel de mancare in sine. Este insa o arta sa faci legume asortate la cuptor care sa fie cu adevarat irezistibile, adica si putin rumenite, si coapte, si suculente si bine facute… iata o reteta simpla care nu da gres niciodata si care te va face sa pregatesti mereu legume asortate la cupror ca un mare chef.

Poti sa folosesti orice legume vrei, dac pentru un plus de gust si savoare pune si cateva legume mai speciale de tipul dovleacului placintar (stiu, e fruct….), cartof dulce sau varza de Bruxelles.

Ingrediente pentru legume asortate la cuptor

O felie de dovleac, morcovi, o ceapa alba mare, cartofi, varza de Bruxelles, un cartof dulce, usturoi, pastrarnac si asa mai departe.
4 linguri crema de otet balsamic
1 lingura rasa mustar fin
4 linguri de ulei
Cimbru, rozmarin, sare, piper
Porumb din conserva – circa 3-4 linguri
100 de grame de parmezan ras

Preparare

→Legumele sa taie in bucati potrivite. Morcovii tineri si varza marunta de Bruxelles se pot lasa intregi sau s etaie in fasii si, respectiv, in jumate. Usturoiul se lasa intreg.
→Se presara peste legumele puse in tava (pune la baza o folie de hartie de copt udata si stoarsa in prealabil) sare si piper, dar si cimbrul si rozmarinul tocate marunt.
→Untr-un bol amesteca uleiul cu mustarul si doua linguri de crema de otet balsamic. Se toarna peste legume si se amesteca bine de tot. Cel mai bine la amesteci cu mana, direct in tava in care vor merge la cuptor pentru ca toate legumele sa fie bine imbracate cu acest sos. Evident daca sunt multe legume poati creste cantitatea de sos. Este foarte important ca sosul sa le imbrace si formeze o pelicula pe fundul tavii.
→Se coc la 200C timp de 25 minute.
→Se scoate tava si se gusta legumele. Se adauga porumbul si restul de crema de otet balsamic (dizolvata cu putina apa).
→Se coc in continuare inca 10-15 minute.
→Scoate tava din cuptor. si cand legumele sunt foarte fierbinti presara parmezanul ras. Amesteca usor si gata.
→Legumele asortate la cuptor sunt bune calde (nu fierbinti).
→Le poti servi simple cu sos de smantana sau mujdei fin cu smantana sau drept garnitura la carne ori peste.

Sursa foto: pixabay.com

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult