Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > De ce ne imbolnavim la birou

De ce ne imbolnavim la birou

Piele uscata, eczeme, dermatite, iritatii oculare, greturi, ameteli, oboseala, somnolenta, dificultati de concentrare, depresie, raceli, durerile de cap, alergii sau pneumonii – sunt principalele manifestari ale lucrului intr-un mediu neprielnic. Iata ce cauzeaza aceste reactii.

Stresul

– este generat de termenele de predare a proiectelor, care pun presiune asupra psihicului. Astfel, ajungi sa suferi de migrene si sa te imbolnavesti fara sa-ti dai seama.

Aerul condititionat

– peste jumatate dintre afectiunile respiratorii sunt cauzate de aerul conditionat de la birou, setat la temperaturi prea mici sau prea mari fata de cele de afara. Mai grav este ca filtrele aparatelor nu au auzit de curatare.

Lipsa spatiului

– daca te uiti in jur si vezi zilnic ca n-ai loc „sa arunci un ac“ din cauza mobilierului inghesuit si a cablurilor de la computere, care fac locul imposibil de aerisit, nu se poate spune ca iti desfasori activitatea in conditii optime.

Bacteriile

– emisiile toxice ale mochetelor sau maselor plastice in combinatie cu ventilatia deficitara si aglomeratia fac bacteriile si germenii sa prolifereze. Nu e de mirare ca in ultimele doua luni ai racit de cateva ori.

Colegii toxici

– in fiecare birou se gaseste un coleg care sa-si povesteasca toate intamplarile din viata, desi tu incerci sa te concentrezi asupra a ceea ce ai de facut. Asta te impiedica sa progresezi in proiectul pe care iti doresti sa-l duci la bun sfarsit. De aici, oboseala si frustrarile!

Sedentarismul

– statisticile arata ca statul in sezut pe o perioada indelungata, in pozitii incomode, insotit de mese luate „pe tastatura“ si o hidratarea insuficienta inlesnesc declansarea unor probleme de sanatate grave, precum diabetul si bolile cardiovasculare.
Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns