Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Raluca Mohora, manager Tonic Advertising: „Viața este acum și aici”

Raluca Mohora, manager Tonic Advertising: „Viața este acum și aici”

Pe jumătate prahoveancă, pe jumătate olteancă după părinți, Raluca Mohora e deopotrivă un om de lume și un om al naturii, cu o mare poftă de viață, o femeie aprigă.

 

A studiat Biologia la facultate și chiar este îndrăgostită de natură: este mândră de livada ei, ale cărei roade le pune cu mare artă la borcan. Este deopotrivă un om al lumii întregi: a călătorit în cele mai îndepărtate și mai neobișnuite colțuri, peste tot simțindu-se de-a locului. Mereu cu zâmbetul pe buze, cu o energie și o forță de nestăvilit, Raluca Mohora este pur și simplu tonică. Nu întâmplător firma de PR pe care a creat-o în urmă cu câțiva ani se numește Tonic Advertising și a avut drept clienți unii dintre cei mai puternici jucători în domeniul frumuseții și sănătății. Pentru că pandemia a adus schimbări multe în viața tuturor, am vrut să aflăm mai în amănunt ce a însemnat pentru ea această perioadă, dar și alte secrete.

Dacă ar fi să te descrii în 3-4 rânduri, cum ai face-o? Ce-ai spune despre tine, fără să te gândești prea mult, ci așa, “la prima mână“?

Inventivă, muncitoare, descurc cam orice, mă adaptez rapid la situație, sunt onestă.

Raluca, o prezență mereu tonică

Ești femeie, soție, mamă, dar și antreprenor. Câte ore are pentru tine ziua?
Sau, mai bine zis, cum reușești să le faci pe toate și, culmea, chiar foarte bine?

Exact la lucrul acesta mă gândeam zilele trecute… Am fost nevoită să descarc pozele din telefon și mă uitam la câte am făcut anul trecut: aproape la 3–4 zile eram în alt loc. Nici eu nu știu cum reușesc să le fac. A ajuns să fie un mister și pentru mine. Sunt foarte eficientă și nu îmi place să pierd vremea. În plus, de exemplu, dacă am de făcut mai multe lucruri peste zi, le pun în asemenea ordine, astfel încât să-mi eficientizez timpul.

 

Nu-mi amintesc să te fi văzut vreodată la vreun eveniment sau într-un moment de relaxare altfel decât arătând foarte bine, mereu pusă la punct, îngrijită. Cum reușești? Care e secretul tău?

Îți mulțumesc foarte mult pentru compliment! Nu am prea mult timp să mă aranjez. De obicei, mă decid în jumătate de oră și în maximum o oră am ieșit pe ușă, cu tot cu machiaj. La coafat nu mă pricep mai deloc, astfel încât apelez la maeștrii de la salon.

E simplu: ai nevoie de o rochie care să te avantajeze, de o pereche de pantofi cu toc și de câteva bijuterii: mie îmi plac cele cât mai simple, adică nu îmi pun multe deodată.

Nu îmi place nici să port prea mult machiaj, mai mult ochii mi-i machiez. Arma secretă este că trebuie să te simți bine, confortabil cu alegerea făcută și să pleci încrezătoare si cu zâmbetul pe buze.

 

Ai un ritual de îngrijire? Dacă da, în ce constă el?

Mă îngrijesc, dar nu am un ritual definit. Sunt mai mereu pe fugă. Singura chestie pe care o respect este demachierea cu apă micelară seara, iar din când în când merg la cosmetică.

 

Ce ai vrea să rețină de la tine fetele tale în materie de frumusețe? Dar în materie de viață în general, de reușită?

Ele sunt mult mult mai cochete decât mine. Chiar se îngrijesc, se machiază, își pun  măști, își fac băi cu spumă și cu lumânări pentru răsfăț. Poate pentru că e și diferența de generații, acum mi se pare traiul mult mai ușor. În generația mea, copiii munceau mult alături de părinți și, în plus, erau și lipsurile din acea perioadă cam tulbure. Eu le spun mereu ca fața cea mai frumoasă este cea naturală, cea a copilului pur, cu obrajii îmbujorați și cu ochii sclipind de veselie.

Raluca Mohora alături de fiicele sale

Ultimile luni, de izolare, de pandemie, au venit cu schimbări de tot felul pentru toată lumea. Ce schimbări au adus ele în modul tău de a gândi, de a vedea lumea, viața?

Pentru mine nu a fost ceva șocant. Am luat-o ca pe o minivacanță la țară; chiar mi-a făcut plăcere să fac în sfârșit lucuri pe care nu apucam să le termin și să stau cu familia. Practic, ajunsese toată omenirea într-o nebunie totală și voiam să facem cu toții atât de multe, încât uitaserăm esențialul: să petrecem timp alături de cei dragi.

Așa că am gospodărit, am văruit, am vopsit, am pictat, am croșetat, am citit, am făcut prăjituri, am făcut campionate de rummy…

Citește și: Gânduri de pandemie la feminin

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat? La ce proiecte profesionale te gândești? Pe ce ape vezi mergând “corabia” Tonic Advertising?

Eu zic că, dacă am învățat ceva din pandemia asta, cel mai de seamă lucru a fost să nu ne mai facem planuri. Da, vreau sa facem proiecte grozave, da, vreau să fie bine, dar în acest moment sunt ușor sceptică. Pare că toată lumea este în așteptare. Probabil că va fi greu să se relanseze economia. Rămâne de văzut…

Marea, un loc în care Raluca revine cu drag mereu

Călătorești mult, pictezi, grădinărești… Ai și alte hobbyuri mai puțin știute?

Da, îmi place să fac toate aceste lucruri. În plus, îmi place să merg la dans. Din când în când merg în cluburi – nu foarte des –, ies cu prieteni și ne mai prinde și dimineața. Chiar îmi place și îmi place să fie muzică bună. Tot la hobby aș încadra și meseria, chiar îmi place ce fac.

 

Spune-mi un loc vizitat din România unde te-ai întoarce mâine. Dar din lumea largă?

Cel mai mult îmi place la mare, poți găsi de toate la un loc: și cluburi pe plajă, și marea, draga de ea, frumoasă și primitoare. În lumea largă e greu de zis, aproape că fiecare loc în care am fost a furat o bucățică din sufletul meu și mă face să îmi fie dor. Totuși, mi-am propus să încerc să nu călătoresc de două ori în același loc. Timpul nostru pe pământ este foarte scurt și trebuie folosit la maximum.

Citește și: Cum te reinventezi în 5 pași

O lecție inedită desprinsă din călătoriile tale.

Oamenii întâlniți sunt fericiți să te vadă, îți dau bucurie și vibe bun. Ei consideră că a fi turist în țara lor e o bucurie și un beneficiu: prin vizita ta și a altora le oferi un loc de muncă și un privilegiu că îți pot arăta ce au ei. Cu cât oamenii sunt mai primitori, cu atât are mai mult succes locul respectiv.

Mi-a plăcut foarte mult la tibetani. Am participat la o slujbă a călugărilor și era acolo o energie atât de bună, încât parcă o simțeai și o vedeai. Nu știu cum să descriu în cuvinte. Am avut senzația că plutesc și că o aură uriașă învăluie tot.

Altă dată am întâlnit în Bali o tipă care merge de colo-colo prin lume. Era din Suedia, dar mergea să învețe tot ce putea de la alte civilizații, din țară în țară. Ei, tipa asta nu știu ce mi-a făcut, dar pur și simplu simțeam că plesnesc de atâta stare de bine, energie și vitalitate pe care mi le oferise. Jumătate de an am fost ca în plutire de bine și chiar mi-a mers foarte bine. Și acum mă rog în gând să aibă sănătate pe oriunde o fi.

Raluca Mohora, într-una din călătoriile sale

Unde te vezi peste 10 ani? Ce te vezi făcând?

Revin la ce spuneam mai devreme, să nu ne facem planuri pe termen lung. Oricare dintre noi trebuie să trăiască ziua, prezentul: viața este acum și aici.

Citește și: Carmen Tocală, o româncă la conducerea baschetului mondial

Întrebări la minut:

  • Ultima carte citită este…

Am reluat lecturi din literatura românească pe care o aveam la “de citit obligatoriu” în liceu și nu o apreciam pe deplin atunci: “Moara cu noroc”. Iată și un citat: „Omul să fie mulțumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăția, ci liniștea colibei tale te face fericit.”

  • Cea mai frumoasă amintire din copilărie este…

Stăteam la masa de prânz cu familia mea într-o zi de iarnă. Mama, draga mea mamă, făcea o mâncare senzațional de bună. Deodată, iese un soare strălucitor ce se reflecta în zăpadă, dar și pe masa noastră. Era foarte, foarte frumos, divin. Eu, de bucurie că a ieșit un soare așa de frumos în plină iarnă, m-am ridicat de la masă și am început să țopăi de bucurie, până când am căzut cu fundul în tuciul de mămăligă plin cu apă… Vă dați seama că au râs ai mei până la leșin în ziua aceea.

  • Un film care te-a impresionat în mod deosebit este…

Îmi plac filmele de dragoste și aventură: “Strada Hanovra”, la care m-aș uita fără să mă plictisesc și, negreși “Pe aripile vantului”. Na, că am zis două!

  • Plăcerea vinovată a Ralucăi Mohora este…

Conversația de calitate și analiza. Mai râd prietenii de mine pe tema asta: să analizez personajele care se perindă când stau la un bar. În general, oamenii își pun tot felul de măști și vor să fie altceva față de ceea ce sunt. Le e teamă de aparențe, de poziții sau de tot felul de obstacole pe care singuri și le pun.

  • Să fii o doamnă înseamnă…

Să fii bună, dar hotărâtă, să ai principii de care să te ții, să fii elegantă fără să epatezi, să nu alergi după iluzii într-o societate bazată pe consum sau nonvalori. Să citești, chiar dacă trendul este spre lumea sclipicioasă și atât. Să faci față elegant situațiilor.

Citește și: 

 

Interviu realizat de Cătălina Oprea

Foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns