Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Vacanță pe nisip andaluz

Vacanță pe nisip andaluz

Cunoşteam foarte bine farmecul Andalucíei dinainte să ajung acolo, din poveştile presărate cu flamenco, din pozele cu nisipul auriu ca mierea sau din filme. Şi nu m-a dezamăgit nicio clipă!

Meriţi o zonă deosebită ca destinație. Poate că îți dorești un loc în care să te distrezi ca la 18 ani. Sau unul liniştit, de petrecut timp în doi. Ori o staţiune perfectă de pe Costa del Sol pentru o vacanţă cu familia. În Andalucía le găseşti pe toate!

Plajele andaluze se întind pe aproape o mie de kilometri, de la graniţa cu Portugalia până mai sus de Almería, în sudul Spaniei. Fiecare staţiune sau oraş de pe coastă are ceva unic. Te invit într-un tur rapid al lor!

Cádiz

Localnicii spun că oraşul lor este unic în lume pentru că îl poţi vizita în trei feluri: de pe pământ – umblând pe străduţele înguste, de pe mare sau chiar din aer – din turnurile panoramice. E o plăcere să descoperi Cádiz  ştiind că de oriunde vei vedea marea albastră, care înconjoară oraşul!

Rezervă-ți timp pentru o seară arăbească; barurile sunt pline de turiști și localnici care vin să guste cele mai intense arome de narghilea, aduse chiar din Maroc! La Caleta este una dintre cele patru plaje ale oraşului. Este o plajă urbană, pe care o găseşti chiar la marginea centrului istoric. Te-ai săturat să stai la soare? Nicio problemă, te poţi duce să vizitezi fortăreţele San Sebastián şi Santa Catalina, care sunt chiar pe plajă! Acestea au fost declarate în 1993 monumente istorice de interes cultural şi sunt incluse în circuitul turistic al oraşului.

Tarifa

Este un orășel cu plaje întinse, ce reprezintă totodată şi cel mai sudic punct al Spaniei continentale. E locul perfect dacă îţi doreşti o vacanţă liniştită, înconjurată doar de sunetul valurilor, de diversele nuanțe de albastru ale Atlanticului şi de miile de tonuri calde ale cerului la apus.

Poate că aici găseşti cel mai fin nisip pe care l-ai întâlnit vreodată. Îţi recomand plaja Los Lances, suficient de mare încât lasă senzaţia că nu se umple niciodată. Are nisipul alb, iar apa mării este turcoaz şi rece. De multe ori, vremea e ideală pentru amatorii de windsurfing.

Marbella

Este o staţiune glamour, cunoscută şi sub numele „a doua Ibiza”. Fiind o zonă destul de scumpă, aici o să găseşti galerii de artă, magazine exclusiviste şi restaurante gourmet.

Distracţia e în toi în orice perioadă din an, iar viaţa de noapte se trăieşte din plin. Marbella îţi pune la dispoziţie zeci de discoteci şi cluburi de noapte care se întrec în decor, atmosferă
şi muzică bună.

Plajele se ridică şi ele la nivelul staţiunii. Pentru o experienţă de relaxare totală după o noapte de petrecere, alege plaja Fontanilla, unde te poți tolăni o zi întreagă într-un hamac!

Benalmádena

Staţiunea cu nume arăbesc se pretează atât pentru un sejur în doi, cât şi pentru unul cu întreaga familie. Aici găseşti orice: de la liniştea grădinilor verzi, până la aventura parcurilor de distracţie.

Localnicii se laudă cu telefericul din staţiune, care urcă pe munte, şi spun că turiştii au parte de cele mai frumoase privelişti de pe Costa del Sol. În Benalmádena vei cunoaşte cultura islamică prin castelul Bil Bil şi te vei lăsa surprinsă de castelul ridicat în 1994 în cinstea lui Cristofor Columb.

Pe oricare dintre cele 14 plaje ai opta să-ţi petreci ziua, te vei relaxa şi te vei bucura de atmosfera tipic spaniolă.

Estepona

Mergi în această stațiune dacă ai copii şi nu vă veţi plictisi! În oraş există Selwo Aventura, un safari imens. Vei întâlni animale pe care nu le poţi vedea în fiecare zi: gheparzi, girafe, lemuri, maimuțe și multe altele. Centrul istoric este animat și abundă de vegetaţie meditera­ne­ea­nă. Aici vei bea cele mai bune cocteiluri de pe Costa del Sol. Estepona are multe plaje, unele cu acces direct din oraş. Acestea sunt curate și dispun de pază.

Málaga

Este locul în care s-au născut celebrul pictor Pablo Picasso, dar și chipeșul Antonio Banderas. Un oraş în toată regula te aşteaptă cu o ofertă foarte variată de obiective turistice. Nu rata La Alcazaba (fortăreață, în limba arabă), o construcţie impresionantă a secolului al XI-lea, care a fost reşedinţa regilor şi guvernatorilor arabi și spanioli. Plimbându-te printre zidurile sale, vei respira liniştea și istoria locului. În Málaga trebuie neapărat să faci turul culinar al barurilor de tapas și să mănânci jamón ibérico, cea mai fină șuncă din lume, maturată 36 de luni în soarele, vântul și salinitatea ideală, specifice zonei. Acompaniază aceste mici gustări cu unul din vinurile dulci pentru care este faimoasă zona. Cea mai cunoscută şi mai mare plajă dintre cele 16 ale orașului este Malagueta. O vei găsi la doar zece minute de centru. Ai posibilitatea să trăieşti momente ca în filme: aşază-ti şezlongul la umbra unui palmier şi bucură-te de un mojito!

Almería

Părăsind Costa del Sol, ajungem în Almería. În cel mai înalt punct al oraşului domneşte fortăreaţa maură. Zidurile şi turnurile sunt intacte încă din anul 995. Dacă vei urma scările fortăreţei, te vei putea bucura
de priveliştea oraşului.

La Chanca este cel mai pitoresc cartier, cu mici case sculptate în stâncă. Alege plaja Zapillo, cu acces direct din oraş. Apa curată şi liniştită, dar şi zona protejată de vânt de către clădiri şi relief te vor face să te simţi minunat. Amintește-ți: să vezi apusul de pe falezăeste o experienţă unică.

Citește și:

Ce iei cu tine in geanta de plaja

Ce mananci pe plaja

Cu vacanta pe roti

 

 

Articol preluat din ediția de iulie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Corina Matei

Foto: Corina Matei

Comments

comments

Lasă un răspuns