Esti aici
Femeia.ro > Promo > Beneficiile exfolierii

Beneficiile exfolierii

La 28 de zile celulele pielii se schimbă. Unele mor și altele noi iau naștere. Exfolierea devine astfel tratamentul sigur pentru o frumusețe radiantă.

Dacă îndepărtezi regulat celulele moarte te vei putea lăuda cu o piele ca de mătase. Dar ce-i prea mult strică, prin urmare trebuie să păstrăm un echilibru, să respectăm regulile naturii și restul va fi o poveste… cu senzații de catifea.

Piele de regină

Particulele dure înmuiate în uleiuri fine te ajută să înlături într-o clipă celulele aspre de pe suprafața trupului și să lași la vedere și atingere o piele mătăsoasă.

Cum: când pielea își pierde catifelarea și strălucirea este timpul pentru o nouă exfoliere. Unele femei simt această nevoie o dată pe săptămână sau la două săptămâni. Te sfătuim să faci acest scrub numai după ce ai înmuiat bine pielea în apă caldă, la duș sau baie. Apoi clătește abundent și oferă-i pielii și o doză de hidratare. Exfolierea lasă porii însetați și astfel hidratarea va fi mai eficientă, dar crema anticelulitică va acționa și ea mai rapid pentru că va fi mai ușor absorbită, iar circulația dinamizată.

Mâini delicate

Sunt mereu puse la treabă și supusă supliciilor substanțelor agresive. Însă pielea uscată, aspră și cu aspect îmbătrânit are o soluție rapidă: exfolierea. Poți folosi un scrub de corp sau pur și simplu niște mălai. Conține vitamine, inclusiv vitamina A care ajută pielea să-și mențină elasticitatea.

Cum: umezește-ți mâinile și apoi tăvălește-le prin mălai și freacă-le ca și când te-ai spăla pe mâini. Apoi clătește-le bine și aplică crema ta preferată. Fă acest ritual ori de câte ori simți mâinile aspre sau măcar o dată pe săptămână. În scurt timp, vei vedea că și cuticulele vor fi mai delicate.

Buze dulci

Frigul asprește buzele și le usucă. Dar dacă le vei exfolia cu miere, își vor păstra moliciunea și senzualitatea în orice clipă.

Cum: umezește buzele, pune miere pe o periuță de dinți și apoi masează-le delicat, apoi clătește. Mierea îndepărtează celulele moarte, dar și tratează deshidratarea, iritații sau rănile.

Călcâie de bebeluș

Se uscură ușor și se remediază mai greu.

Cum: această problemă poate fi dată uitării dacă în fiecare seară, la duș îți pilești ușor tălpile cu partea fină a pilei, iar înainte de culcare aplici o cremă specială pentru picioare.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr46/17.11.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

One thought on “Beneficiile exfolierii

Lasă un răspuns