Esti aici
Femeia.ro > Promo > De ce pile de unghii ai nevoie?

De ce pile de unghii ai nevoie?

Nu strică niciodată să ai la îndemână pile de unghii. Sunt utile în diverse situații și chiar salvatoare.

Există pile sub tot felul de forme, din diverse materiale și în foarte multe culori. Uneori, facem alegeri emoționale, mai ales când designul lor e atrăgător, iar forma – ieșită din comun. Cum manichiura a evoluat, nu orice pilă achiziționată se dovedește a fi o variantă corectă. Când o alegem, trebuie să ținem cont de câteva aspecte pentru a ne păstra sănătatea unghiilor. Grosimea și forma se aleg în funcție de preferințe, dar granulația este extrem de importantă.

Pilă metalică

Din păcate, nu toate sunt diamantate. Multe sunt doar din metal, mult prea dure și, prin urmare, pot rupe straturile de cheratină. Variantele cu granulație fină sunt ideale pentru unghiile naturale, însă pentru unghiile cu gel sau acrilice sunt total nepotrivite, tocindu-se extrem de repede.

Pilă de carton

Pentru unghiile naturale, ideale sunt cele fine, din carton sau diamantate. Avantajul celor din carton este că au inscripționat pe ele nivelul granulației. Numărul (cea mai dură este 60, iar cea mai fină – 600, pentru luciu) poate fi un indicator util pentru unghiile tale. Dacă ai unghiile tari, alege nivelul 80-100. Pentru unghii normale, nivelul optim este de 120-180, iar dacă sunt moi și se rup ușor, alege nivelul 200-240. Grosimea medie este recomandată pentru utilizarea acasă.

Pilă de sticlă

Sunt foarte fine, ideale pentru unghiile moi și sensibile. Dacă ai unghii foarte tari, se pot toci destul de repede. Nu le folosi pentru unghiile cu gel sau acril: chinul e mare, efectul – redus, iar pila se tocește repede!

Buffere

Cuburile sau blocurile, cum mai sunt numite aceste pile, au patru fațete, o colecție de pile pentru finisarea unghiilor. Poți face retușuri rapide după pilirea unghii, să uniformizezi suprafața unghiei și să dai luciu (cu partea cea mai fină).

Citește și:

Tratamente rapide pentru unghii

Nail bar – Ce punem pe unghii?

Urgențe pentru unghii

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/08.10.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns