Esti aici
Femeia.ro > Promo > Hidratarea de zile mari

Hidratarea de zile mari

Primăvara este un moment special, în care pielea are nevoie de răsfăț, iar hidratarea îi aduce strălucire și catifelare.

Martie este o lună specială pentru noi, ne dorim să fim frumoase, să strălucim și să degajăm feminitate prin toți porii. Pielea fină este un ingredient important pentru frumusețe. Toate celulele din corp au nevoie de apă pentru a funcționa și a se regenera, mai ales cele din piele. Dacă ai fost vreodată însetată, știi cât de îngrozitor e. Imaginează-ți cum se simte pielea ta atunci când se usucă! De multe ori, ridurile nu sunt acțiunea timpului, ci expresia vie a suferinței pielii. Tratamentul de urgență este hidratarea, cel mai bun mijloc să te bucuri de o piele fină și luminoasă. Ai auzit de foarte multe produse de hidratare – multe dintre ele rezolvă rapid problema, altele nu par să aibă efecte spectaculoase. Se întâmplă des, dar nu eficiența lor este cauza, așa cum ai fi tentată să crezi. Acțiunea produselor poate fi diminuată sau încetinită atunci când pielea nu este perfect curată sau dacă ele nu sunt folosite cu regularitate.

Demachierea, primul pas spre hidratare

Pielea ta e uscată? Începe hidratarea odată cu demachierea. E important ce produse alegem pentru îndepărtarea fardurilor. Curățarea eficientă înseamnă și îngrijire, păstrarea texturii fine a pielii. Prezența ingredientelor hidratante e necesară în formula demachiantelor. La fel de important este demachiantul pentru ochi. De multe ori, nu-i acordăm atenție și folosim demachiantul obișnuit pe toată fața, însă acest simplu gest ne aduce riduri fine în jurul ochilor și un aspect îmbătrânit. Motivul este lipsa ingredientelor umectante și uleioase care să îngrijească pielea. Dacă în restul feței avem glande sebacee și uscăciunea poate fi compensată în mod natural, lucrurile nu stau la fel în cazul zonei sensibile din jurul ochilor. Din acest motiv, este important să alegem demachiante speciale pentru această zonă delicată, de multe ori intens fardată.

Acidul hialuronic, cheia hidratării

Are multe avantaje pentru organism, în special pentru piele. După nume, n-ai crede că e cel mai eficient hidratant. Un gram de acid hialuronic este capabil să absoarbă 1.000 ml de apă și să-i păstreze în interiorul pielii. Îl întâlnim în mod natural în organism și asigură hidratarea, fermitatea și elasticitatea pielii, creând un aspect tineresc. Cu vârsta, capacitatea de a reţine apa și a produce această substanță scade. Pielea devine mai uscată, mai subţire şi apar ridurile. Este momentul în care e bine să ne îndreptăm atenția spre cremele ce au ca ingrediente principale acidul hialuronic și activi care stimulează sinteza naturală a acestuia.

Șterge ridurile

Injectarea cu acid hialuronic este o procedură estetică simplă ce are ca beneficiu refacerea volumului pierdut în timp. Ridurile sunt șterse în 30 de minute, iar buzele pot deveni mai pline. Un efect asemănător pentru ten, de mai mici dimensiuni însă, îl asigură cremele cu acid hialuronic. Secretul eficienței lor este aplicarea cu regularitate și fără zgârcenie.

Tipuri de acid hialuronic

Spre deosebire de colagen, acidul hialuronic este capabil să pătrundă în straturile suprerioare ale pielii pentru a îmbunătăți aspectul imediat după aplicare.

Există două tipuri de acid hialuronic, cu densitate ușoară și medie.

  • Acid hialuronic de umplere: acţionează ca agent de umplere dermică şi netezeşte suprafaţa pielii imediat după aplicare.
  •  Acid hialuronic de greutate moleculară mică: pătrunde chiar şi în straturile profunde ale epidermei şi ajută la reducerea vizibilă a liniilor fine și a ridurilor prin îmbunătăţirea elasticităţii pielii, rezultând o piele mai sănătoasă, mai tânără şi mai radiantă.

Piele suplă, fină și radiantă

Corpul are o piele mai groasă și semnele de îmbătrânire apar mai lent decât pe față, însă uscăciunea îi afectează la fel de mult structura și mai ales confortul. Verifică gradul de deshidratare al pielii printr-o mică zgârietură cu unghia pe mână sau picior. Dacă urma albă persistă mai mult de două secunde înseamnă că pielea ta este însetată și are nevoie rapidă de exfoliere și tratamente intensive de hidratare și uleiuri prețioase.

Exfoliere blândă

Masajul cu o lufa bine umezită elimină celulele moarte și eliberează firele crescute sub piele fără a produce o deshidratare pronunțată. Dacă aplici pe acest burete natural un gel de duș bogat în ingrediente hrănitoare și hidratante, te vei putea bucura de o piele mătăsoasă și strălucitoare în doar câteva clipe. Pielea își va primi din porția de hidratare chiar la duș.

Alintul după duș

La fiecare schimbare de anotimp, pielea își modifică nevoile de hidratare. Primăvara, după o lungă perioadă de frig și haine groase, ea are nevoie de un tratament intensiv de hidratare. Dar alegerea laptelui și loțiunilor de corp cu formule intens hidratante nu este totul, maximumul efectului îl vei avea dacă le vei aplica imediat după duș; astfel, tratamentul hidratant va fi complet. Masează delicat pielea până când crema este total absorbită și simți senzația atingerilor mătăsoase.

Mâini fine

Uscate de săpunurile folosite zilnic, de detergenți și apa dură, mâinile cu aspect îmbătrânit ne strică întreaga imagine. Nu putem renunța la igienă, dar aspectul lor va fi remediat prin aplicarea de mai multe ori pe zi a cremelor bogate în uleiuri și unturi naturale, cu efect intens, ce hrănesc și repară pielea, redându-i catifelarea și elasticitatea.

Citește și:

10 sfaturi pentru piele fină ca mătasea

8 secrete mici pentru piele perfecta

Trucuri care iti tin pielea tanara

Articol preluat din ediția de martie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns