Esti aici
Femeia.ro > Promo > Mai avem nevoie de SPF?

Mai avem nevoie de SPF?

Deja soarele nu mai are putere și vremea rece se instalează de la o zi la alta. E momentul să faci câteva schimbări în garderobă și în trusa de îngrijire, însă unele lucruri trebuie păstrate.

Stilul ceapă sau vestimentația în foi este ideală pentru acest tranzit între anotimpuri. Că e cald sau ceva mai rece, îți poți păstra confortul în orice situație, scoțând sau punând o haină. Cât privește îngrijirea, e timpul pentru o îngrijire mai atentă. Frigul și temperaturile oscilante pot afecta pielea. Și ea are nevoie de protecție, iar cremele mai hrănitoare, fără să uităm de hidratare, sunt ideale pentru noul sezon. SPF-ul pare să numai aibă vreo importanță, însă lucrurile nu stau deloc așa.

Protecție de vreme rea

Fie soare sau nori, razele ultraviolete ajung nestingerite pe piele chiar și în anotimpul rece. Mai mult, atunci când suntem la altituni mari, indiferent de vreme, suntem mult mai mult expuse acestor ultraviolete, iar iarna, când e zăpadă, ele sunt reflectate ca o lupă de suprafața albă direct pe chipul nostru. Care este pericolul? Ca tenul să se rideze și să se păteze ca în plină vară. Pericolul cancerului de piele nu trebuie nici el tăiat de pe listă. Prin urmare avem nevoie, în continuare de o cremă cu SPF, pe care să o aplicăm după crema de zi, dar înainte de fondul de ten.

Alte variante de protecție

Poate că nu mai este cazul să folosim un factor foarte mare, de 30-50, dar protecția față de razele ultraviolete este necesară tot timpul anului, spun dermatologii. Pentru mai puțină bătaie de cap și o îngrijire mai rapidă, dar totuși eficientă, poți alege o cremă de zi, hrănitoare și hidratantă care să aibă și un factor de protecție incorporat. Există și fonduri de ten care oferă o astfel de protecție, dar uneori este destul de mică. Care este cifra care să ne protejeze eficient? Sunt specialiști care recomandă cel puțin un SPF de 10, iar alții mai zeloși sau mai precauți, cum vrei să o iei, un SPF de 20. Vestea bună este că le poți și aduna. Adică o cremă cu SPF de 10 și un fond de ten cu SPF de 6, aduc împreună o protecție SPF de 16. Nu o fi chiar un calcul perfect matematic, dar sigur este o protecție eficientă.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr37/15.09.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns