Esti aici
Femeia.ro > Promo > Pregăteşte-ţi picioarele pentru sandale!

Pregăteşte-ţi picioarele pentru sandale!

Zilele călduroase ne îmbie la sandale şi papuci. Lasă la vedere pielea fină şi unghiile colorate în nuanţe şic, împrumutate din nuanţele verii.

Ca picioarele tale să arate perfect, cel mai uşor este să-ţi faci o programare la pedichiură, dar, de multe ori, acest tratament nu are prea mare efect. Poate te miri de ce o intervenţie profesionistă nu este eficientă? Aşa cum cu o floare nu se face primăvara, niciun tratament, oricât de bun ar fi, nu poate remedia toată uscăciunea şi bătăturile. După luni de şosete groase, cizme, ghete şi pantofi, picioarele au o nevoie disperată de îngrijire în profunzime şi o întreţinere zilnică pentru a-şi recăpăta supleţea. Şi, cum nu avem mult timp la dispoziţie, îţi propunem un plan intensiv de hidratare, astfel ca într-o săptămână picioarele tale să capete aspectul fin şi catifelat atât de mult dorit.

Scrub delicios

Pasează o jumătate de avocado şi vreo trei căpşune. Este un scrub nutritiv şi revitalizant de care picioarele tale au nevoie în acest moment. Masează cu acest amestec tălpile şi laba piciorului până la gleznă preț câteva minute şi apoi lasă-l pe piele pentru a-i oferi antioxidanţii și substanţele hrănitoare pe care le conţine.

Baia de curăţare

Bătăturile întărite sunt profunde şi nu pot fi eliminate dintr-o singură intervenţie fără să-ţi expui tălpile la accidente. Curăţarea straturilor este o procedură mult mai sigură şi fără pericole, însă înmuierea este esenţială de fiecare dată. Baia de picioare este excelentă, dar, pentru a stimula descuamarea pielii întărite, îţi propunem un mix de ingrediente imbatabil: pune într-un lighean apă caldă, chiar fierbinte (cât suporţi), şi adaugă o lingură cu sare de mare, o linguriţă de bicarbonat şi câteva picături de ulei.

Toate aceste ingrediente înmoaie pielea întărită şi dizolvă celulele moarte de la suprafaţa epidermei. Chiar şi cuticulele sunt uşor de eliminat după această baie. Relaxează-ţi picioarele în acest cocteil vreo 10-15 minute, apoi clăteşte. Se recomandă o astfel de baie în fiecare seară. Ţi se pare prea mult? După o săptămână, picioarele tale vor fi atât de catifelate, încât vei vedea cum acest ritual a meritat cu prisosinţă.

Scapă de părţile tari

Pila face minuni când vrei să elimini o bătătură, iar dacă pielea este bine hidratată, respectiv umedă şi moale, este mult mai uşor să îndepărtezi uscăciunea. Înarmează-te cu o pilă eficientă şi freacă fiecare bătătură cu simţ de răspundere. Nu vei reuşi să le îndepărtezi pe toate din prima încercare, mai ales pe cele profunde, dar, strat cu strat, zi după zi, pielea întărită se va desprinde şi fără să lase în urmă răni. Pila electrică e eficientă şi totodată sigură. Dă rezultate excelente pe pielea umedă, dar şi pe cea uscată. După această săptămână, fă-ţi obiceiul ca, la fiecare două zile, în timpul duşului, să pileşti tălpile pentru un efect de întreţinere.

Baia nutritivă

După ce ai înlăturat mare parte din pielea întărită a tălpilor, este timpul unui tratament intensiv de hidratare şi nutriţie. Crema şi serumurile sunt o soluţie excelentă, dar ceva în plus nu strică niciodată. Îţi recomandăm o baie cu substanţe nutritive pentru a întineri pielea şi a-i da supleţe. Pregăteşte din nou un lighean în care să torni o cană cu ceai verde şi una cu lapte.  Bălăceşte-ţi picioare în această soluție, iar după zece minute, vei simţi pielea moale şi catifelată.

Răsfăţ cu creme

Toate aceste eforturi de până acum pentru picioarele tale nu trebuie să elimine din ritual cremele şi serumurile. Ele vin să completeze procesul de hidratare. Aplică-le înainte de culcare şi lasă-le să acţioneze în voie întreaga noapte. Dacă ai călcâiele crăpate, untul de shea te ajută să remediezi această problemă în cel mai scurt timp. Păstrează-ţi acest obicei toată vara şi vei reuşi să menţii rezultatele tratamentului intensiv în ciuda tuturor provocărilor!

Revitalizează unghiile

Amestecă o lingură cu ulei de măsline cu una de zeamă de lămâie. Masează fiecare unghie în parte. Uleiul aduce unghiilor şi cuticulelor hidratare, iar lămâia ajută la diminuarea pieliţelor şi oferă unghiilor antioxidanţi şi minerale. După acest tratament, spală sau şterge picioarele cu un şervet. Pieliţele fine şi fragile se rup uşor, provocând răni atunci când vrei să le desprinzi sau să le tai, așa că e mai bine alege să le împingi folosind un beţigaș din lemn sau prosopul! Dacă unghiile tale se rup, sunt moi ori se exfoliază, asta înseamnă că au nevoie de calciu. Aplică un lac întăritor cu calciu din două în două zile şi vei vedea cum vor deveni mai puternice.   

Cuticule mereu fine

Uleiul este un tratament cu adevărat miraculos pentru întreţinerea cuticulelor. Aplică foarte puţin ulei pe fiecare unghie şi masează timp de un minut în fiecare zi. Cuticulele cresc mai greu şi vor avea un aspect fin, ca şi cum ai avea o pedichiură proaspăt făcută tot timpul.

Uleiul din arbore de ceai are proprietăţi antibacteriene,  antifungice şi răcoritoare. Adaugă câteva picături în baia de picioare când îți simţi picioarele obosite sau dacă vrei să elimini mirosurile neplăcute!

Citește și:

Sindromul picioarelor obosite

Ghidul picioarelor frumoase

Secretele picioarelor fericite

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.21/28.05.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns