Esti aici
Femeia.ro > Familie > 6 situatii in care divortul este singura solutie

6 situatii in care divortul este singura solutie

Divortul nu trebuie sa fie prima alegere atunci cand in cuplu apar neintelegeri sau situatii limita. Cu toate acestea sunt sase situatii in care divortul este singura solutie corecta atata fata de tine cat si fata de partenerul tau. Psihologii sustin ca divortul in aceste situatii este solutia fericita atat pentru fiecare din cei doi parteneri, cat si pentru copii.

Dependenta de jocuri de noroc si un viciu care il face pe partenr dependent (alcool, droguri). De regula oamenii care au astfel de probleme se recupereaza, dar daca toate incercarile de normalizare esueaza, divortul este singura solutie. Dependenta fata de astfel de vicii poate aduce grave prejudicii copiilor, poate provoca si lasa traume adanci. Divortul ramane ultima solutie, cu amendamentul ca punerea in aplicare a acestei solutii finale nu trebuie trenata prea mult.

Citeste si: 4 zodii cu risc maxim de divort

Abuzul fizic si verbal. Aceasta situatie este non-negociabila. Relatiile abuzive sunt traumatizante iar recuperarea celor care sunt victime ale acestor relatii este extrem de dificila. In fapt la primul gest de abuz fizic sau verbal relatia trebuie sa se incheie. Este cea mai buna cale si cea mai cinstita solutie. Nu exista abuz emotional, fizic sau verbal intr-o relatie, iar aceasta sa poata continua sau evolua.

Citeste si; Divorțul, un nou început

Unul dintre voi vrea copii, iar celalalt nu. Problema este delicata, dar implica atat de multi factori incat de cele mai multe ori solutia unica este divortul. Nu te gandi la cum te simti in prima tinerete sau cum suporti o astfel de neintelegere pana la 30-35 de ani. Gandeste-te cum vei face fata acestei situatii la  40, la 50 la 60 de ani! Complicat, nu?

Infidelitatea fara remuscari. Deseori se spune ca o relatie extraconjugala poate salva un cuplu. Exista insa si situatia in care infidelitatea este punctul final al unui cuplu. Aceasta este infidelitatea fara remuscari, infidelitatea pe fata, fara regrete, fara explicatii. Divortul trebuie sa se consume rapid, pentru ca viata este foarte grabita si merge repede-repede inainte.

Casatoria care se dizolva singura. Exista situatii in care o casnicie se dizolva subtil si in liniste pe parcursul a mai multi ani, iar cale pentru recuperarea pasiuni si a relatiei de cuplu nu mai exista. Aceste cupluri sunt triste, cenusi, lipsite de suportul pe care il ofera casnicia. Nu stati impreuna in astfel de relatii doar de dragul copiilor si nu faceti compromisuri care privesc viata voastra. Traiti o singura data!

Citeste si: Semne care anunta divortul

Divortul este ultima solutie. Divortul nu trebuie sa fie prima solutie ci ultime. Dar daca ai epuizat toate celelalte cai si metode prin care poti face un cuplu sa functioneze, si nici o solutie nu merge, divortul este cea mai buna solutie atat pentru tine cat si pentru partenerul tau. Divortul nu trebuie privit ca un capat de tara ci ca o noua cale, este deseori o eliberare, chiar pentru amandoi partenerii, nu doar pentru unul dintre ei. A divorta nu este altceva decat revesul deciziei de a te casatori. In fond este un alt pas major in viata ta, iar viata continua dupa divort, tot asa cum continua si dupa casatorie!

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns