Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 5 + 1 plante care scad glicemia

5 + 1 plante care scad glicemia

Plante care scad glicemia – Foarte bune pentru diabeticii non insulino-dependenți, anumite plante ajută la scăderea glicemiei, fiind bune susținătoare ale tratamentului alopatic.

Aceste tratamente pe bază de plante sunt recomandate și insulino-dependenților, pentru a scădea astfel doza de insulină necesară. Așadar, iată care sunt cele mai bune astfel de plante.

DECOCT DIN TECI DE FASOLE

Se prepară din 1-2 linguri de plantă mărunțită la 250 ml de apă, lăsate la fiert 5-10 minute. Se beau 2-3 căni pe zi, dintre care una dimineaţa, pe nemâncate, pentru că decoctul este un diuretic şi un depurativ puternic.

INFUZIE DIN FRUNZE DE DUD

Aceste frunze conţin o cantitate importantă de taninuri, arginină, acid folic şi vitamina A, substanțe prin care se exercită proprietăţile hipoglicemiante. Infuzia se prepară dintr-o lingură de frunze uscate şi mărunţite la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit 15 minute şi se beau două-trei ceaiuri calde pe zi, într-o cură de lungă durată. Celor cu forme uşoare de diabet, această cură le reduce nivelul glucozei din sânge cu aproximativ 20% şi le stimulează secreţia de insulină.

INFUZIE DE RĂDĂCINĂ DE BRUSTURE

Rădăcina de brusture are proprietăţi depurative (stimulează rinichii), coleretice (ajută ficatul), colagoge (favorizează secreţia de bilă) şi hipoglicemiante. Un litru de infuzie de brusture băut zilnic contribuie nu numai la normalizarea greutăţii corporale şi topirea grăsimilor, ci şi la scăderea nivelului de zahăr în sânge. Infuzia se face din 2-4 linguri cu rădăcini uscate şi mărunţite la un litru de apă clocotită; se lasă acoperit 15 minute, se strecoară şi se bea de-a lungul unei zile.

Flori de schinduf

INFUZIE DIN SEMINȚE DE SCHINDUF

Este excelentă pentru scăderea colesterolului din sânge, ca şi pentru normalizarea nivelului de glucoză. Se face infuzie dintr-o linguriţă de pulbere de seminţe la o cană de apă în clocot: se lasă 10-15 minute la infuzat, se strecoară, se îndulceşte cu miere şi se bea călduţă.

INFUZIE DIN FRUNZE DE CICOARE

Tratamentul cu cicoare reduce glicemia şi colesterolul, spun fitoterapeuții bazându-se pe cercetări succesive. De asemenea, ea stimulează secreţia de insulină din celulele pancreatice şi reduce producerea glucozei la nivel hepatic. Două linguri cu rădăcină uscată se pun într-un litru de apă clocotită și se bea câte o cană de infuzie după fiecare masă, zilnic, sau decoct înainte de masă (într-un litru de apă se fierbe o mână de cicoare timp de 15 minute, apoi se lasă la răcit).

Afinul, insulina vegetală

Frunzele conţin taninuri, acid chinic, săruri minerale, ceea ce le conferă un efect hipoglicemiant. În formele incipiente sau uşoare de diabet zaharat, preparatele de afin pot chiar substitui tratamentul insulinic. Frunzele și fructele de afin conțin glucochinină, care reduce nivelul de zahăr din sânge, dar și mirtilină și neomirtilină, substanțe care ajută la regenerarea pancreasului, ceea ce este, din nou, un ajutor pentru diabetici. În afară de fructe ca atare, se poate prepara o infuzie dintr-o linguriţă cu vârf cu frunze de afin şi câteva fructe uscate la o cană de 250 de ml de apă clocotită. Se beau două căni de ceai pe zi. Fructele se mănâncă aşa cum sunt, 250 g pe zi.

Citeste si:

Articol preluat din revista Sanatatea de Azi
Text: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns