Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 5 remedii chinezești pentru boli românești

5 remedii chinezești pentru boli românești

Medicina tradițională chineză, bazată pe plante, rămâne una dintre cele mai vechi tipuri de medicină de pe planetă. Multe medicamente moderne sunt derivate din aceste remedii din plante

Ierburile naturale sunt extraordinar de eficace, ceea ce înseamnă atunci când sunt integrate în dieta zilnică, sub supravegherea atentă a unui profesionist (medic sau specialist în medicină tradițională), pot să te ajute să-ți păstrezi sănătatea și vitalitatea mult timp. De multe ori, lumea de astăzi a pierdut contactul cu tradițiile, de aceea câteva lecții simple de medicină tradițională pot readuce în conștiința oamenilor importanța legăturii lor cu natura, cu plantele, cu propriul corp. Maeștrii chinezi spun că, prin observarea atentă a propriei fiziologii, prin ascultarea semnelor pe care ni le transmit corpul și psihicul, putem să înțelegem de ce avem nevoie pentru a fi sănătoși și putem deveni propriii noștri medici. Până vom atinge această cunoaștere, iată 5 remedii recomandate de medicii chinezi pentru unele dintre cele mai frecvente afecțiuni de care suferim.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este un copac foarte frumos, din care se obțin substanțe extrem de benefice pentru oameni. În medicina tradițională chineză, remediul este prescris celor care suferă de alergii și de afecțiuni care-și au sursa în poluarea urbană. Planta are proprietăți antiinflamatoare și antialergice. Frunzele conțin cantități semnificative de antioxidanți și flavonoide care luptă cu radicalii liberi, așa că remediul e de ajutor și ochilor. Persoanele expuse la niveluri mari de poluare (cum este cazul tuturor celor care trăiesc în orașe mari, în special în București) pot încerca cu încredere acest remediu. De asemenea, ginkgo biloba este excelent pentru persoanele cu afecțiuni de plămâni sau de inimă. Ajută la combaterea tusei, astmului și inflamațiilor cronice.

Ginseng

Celebra plantă orientală și-a făcut un renume excelent, fiind recomandată pentru întărirea sistemuui imunitar și vitalizarea organismului. Însă ginsengul se remarcă printr-o paletă mult mai mare de virtuți. Planta a fost îndelung studiată și s-a dovedit că este bună nu numai pentru combaterea stresului și a oboselii cronice. Rezultatele testelor au arătat că ginsengul sporește rezistența organismului, elimină stresul și chiar stabilizează glicemia. Desigur că, înainte de a consuma ginseng (aspect valabil pentru toate remediile prezentate aici), trebuie să consulți un medic, deoarece planta interacționează cu alte medicamente și chiar și cu cantitățile mari de cofeină ingerate în decursul zilei. Dacă medicul îți permite, adaugă câteva picături de ginseng într-un pahar cu apă dimineața, pentru a-ți asigura fluxul energetic pentru ziua respectivă.

Astragalus

Planta este cunoscută de milenii, iar proprietățile ei curative sunt apreciate și folosite de peste 4.000 de ani. Extractul din rădăcină de astragalus este folosit ca tonic pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, pentru stimularea digestiei și pentru vitalizarea metabolismului. De asemenea, ajută la vindecarea rănilor și la prevenirea infecțiilor. Este un excelent tonic pentru splină și plămâni. Un alt efect benefic al acestui remediu milenar este faptul că ajută la vindecarea răcelilor: la primul semn de durere în gât sau de nas înfundat, adaugă câteva picături de extract de astragalus într-un pahar cu apă sau într-un ceai binefăcător.

Schisandra chinensis

Fructele acestei plante sunt apreciate și folosite pentru capacitățile lor curative din cele mai vechi timpuri. Maeștrii taoiști și familia regală chineză consumau acesteu fructe pentru a stimula activitatea cerebrală. Se spune că este una dintre puținele plante care echilibrează mintea și spiritul. De asemenea, îmbunătățește memoria. Consumull de ceai de Schisandra face ca pielea să-și păstreze tonusul și elasticitatea.

Ciuperci medicinale

Ciupercile reishi întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc și amplifică efectele antioxidanților, sporesc vitalitatea celulelor roșii ale sângelui și au un efect general calmant asupra corpului. Ciupercile reishi albe sau roșii induc o stare de relaxare și previn insomniile. De asemenea, ajută la vindecarea disfuncțiilor sexuale ale femeilor.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.45/16.11.2017
Autor: Dana Verescu
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns