Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 5 superalimente sub formă de pudră pe care trebuie să le ai în casă

5 superalimente sub formă de pudră pe care trebuie să le ai în casă

Superalimentele reprezintă o sursă valoroasă de nutrienți, vitamine, aminoacizi, antioxidanți și conțin numeroase elemente benefice pentru întărirea sistemului imunitar. Acestea se pot găsi sub diverse forme, dar astăzi vom vorbi despre pulberile organice, care pot fi folosite ca ingrediente “minune” în rețete de mâncare, deserturi și diverse băuturi.

Iată 5 dintre aceste pulberi “superalimente” pe care trebuie să le ai în casă:

Pulberea organică de ginseng siberian

În compoziția acestei pulberi predomină numeroase săruri minerale, fosfor, sulf, potasiu, calciu, fier, siliciu, titan, acizi grași și enzime. În plus, pulberea organică de ginseng siberian abundă în vitamine precum, A, B, C, D, E. Ginsengul siberian este cunoscut ca remediu ce stimulează sistemul imunitar, crește nivelul de energie și reduce oboseala. O altă proprietate a acestei pulberi este îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare.

Pulberea organică de neem

Neem-ul este o plată ce rămâne verde pe tot parcursul anului și își are originile în India. Acest tip de plantă are numeroase proprietăți: antibacteriene, antiparazitare, antiinflamatoare și analgezice. Dar pulberea ecologică din neem este o metodă exelentă de îngrijire a pielii și a părului. Tratează reacțiile acneice, previne apariția punctelor negre, controlează excesul de sebum. Cât despre beneficiile pentru păr, avem: regenerarea firului de păr, întărirea acestuia și accelerarea creșterii părului.

Pulberea ecologică din moringa

Pentru că este vară și toți ne dorim o siluetă de invidiat, o soluție foarte bună pentru a scăpa de câteva kilograme este detoxifierea. Pulberea ecologică de moringa este un detoxifiant excelent, fiind atât de bogată în nutrienți și vitamine. O altă însușire excelentă a acestei pulberi este că fortifică sistemul imunitar, tratează infecțiile minore și este potrivită pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează.

Depresia este o altă problemă care poate fi combătută cu ajutorul pulberii ecologice de moringa. Stresul puternic, schimbările bruște de temperatură, situațiile de cumpănă sunt momente care ne pot da o stare anxioasă, de neliniște. Această pulbere este un antidepresiv excelent și 100% natural.

Pulberea ecologică din rhodiola

Rhodiola Rosea este o plantă remarcabilă deoarece susține capacitatea de apărare a organismului în diferite situații și tipuri de stres: intelectual, fizic, psihic, termic, lipsă de somn, expunere la substanțe toxice. Pulberea ecologică din rhodiola menține natural acțiunea serotoniei, a dopaminei și a metabolismului plin de energie.

Alte beneficii ale pulberii de rhodiola sunt: îmbunătățirea funcțiilor creierului, luptă împotriva afecțiunilor cardiace provocate sau agravate de stres și a îmbătrânirii premature.

Pudra proteica din orez

Fiind un supliment alimentar hipoalergic, pudra proteică de orez nu irită stomacul, implicit colonul și este ușor de digerat. Acest supliment nutritiv poate fi adăugat cu ușurință într-o multitudine de preparate sau băuturi, pentru creșterea zilnică a nivelului proteic în alimentație.

Pudra proteică din orez se adresează tuturor care doresc un stil de viață echilibrat, sportivilor de performanță, vegetarienilor și veganilor și persoanelor care întâmpină probleme gastrointestinale. Fiind un supliment non-invaziv și non-alergic, acesta este potrivit pentru cei care doresc o îmbogățire treptată atât nutritivă, cât și proteică, fără efecte secundare.

Dacă te sperie ideea că trebuie să vânezi aceste produse prin diverse magazine, trebuie să știi că le poți comanda dintr-un singur loc, dintr-un magazin de produse naturiste online și îți sosesc la ușă a doua zi.

Tu ce superalimente sub formă de pudră consumi și care sunt beneficiile lor?

Foto Pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns