Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 7 mituri despre sănătatea femeilor și adevărul din spatele lor

7 mituri despre sănătatea femeilor și adevărul din spatele lor

mituri sanatate

Miturile, superstițiile și legendele urbane sunt atât de comune încât aproape fiecare dintre noi crede măcar câteva. Astăzi vom vorbi despre cele legate de sănătate, pentru a afla care este adevărul din spatele lor.

Dacă ești udă sau îți e frig vei răci

Răceala apare atunci când intri în contact cu un virus. De aceea, nu vei răci dacă te culci cu părul ud, te prinde ploaia, bei lichide reci, mergi desculță pe gresie, nu porți căciulă când bate vântul sau dormi cu geamul deschis.

Nu rămâi însărcinată prin metoda coitus interruptus

Cu alte cuvinte, dacă bărbatul ejaculează în afara vaginului. De fapt, poți rămâne însărcinată și din cauza fluidului pre-ejaculator, care are un conținut scăzut de spermă – scăzut nu înseamnă absent!

Dacă îți razi părul, acesta va crește mai repede, mai des și mai gros

Total neadevărat! Părul crește la fel de repede/greu indiferent de metoda de epilare folosită. Totuși, atunci când folosești epilatorul sau ceara, părul este smuls din rădăcină. Astfel, durează mai mult timp până când ajunge să fie vizibil decât dacă este pur și simplu retezat de la suprafața pielii. De asemenea, când folosești epilatorul sau ceara firele nu sunt tăiate, deci vor avea vârful mai subțire. Cât despre numărul de fire de păr, acesta rămâne constant și nu crește sau scade în funcție de metoda de epilare aleasă.

Trebuie să iei o pastilă dacă vrei să treacă mahmureala

Durerea de cap cu care te confrunți când ești mahmură este cauzată de deshidratare. De aceea, ar trebui să consumi suficientă apă atunci când bei alcool, dar și înainte de culcare și după ce te trezești. Pastilele nu vor face decât să te scape de simptom, nu de cauză.

Dacă faci mult sex, vaginul se va mări

Mușchii vaginali se relaxează în timpul actului sexual, dar se strâng înapoi atunci când ai terminat. Este imposibil ca vaginul să ți se măreascaă dacă faci sex des.

Nu ai nevoie de loțiuni cu protecție solară când nu e însorit

Razele soarelui ajung la noi chiar și dacă afară este înorat! Iar iarna acestea se reflectă în zăpadă, deci vei avea nevoie chiar de mai multă protecție solară.

Rămâi însărcinată mai ușor în anumite poziții sexuale

Cât timp sperma este eliberată în vagin, aceasta poate ajunge în colul uterin, în uter și în tuburile falopiene – poziția sexuală nu are relevanță!

Tu ce alte mituri despre sănătatea femeilor mai cunoști?

 

Citește și: Informații surprinzătoare despre corpul nostru

Citește și: 6 moduri de a-ți îmbunătăți sănătatea pe termen lung

 

 

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns