Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Aloe te scapă de durerile de stomac

Aloe te scapă de durerile de stomac

Aloe te scapă de durerile de stomac – Durerea de stomac poate fi „răsplata“ pentru un răsfăţ culinar cu mâncăruri grele, picante sau prea multe, dar apare și în afecțiuni cronice, precum ulcerul. Sucul de aloe ți-e aliat!

O plantă ce n-ar trebui să lipsească din nicio casă, mai ales că e simplu de îngrijit, neavând nevoie decât de mult soare, poate fi de mare ajutor nu doar în caz de tăieturi şi arsuri, ci şi când te sâcâie durerile de stomac. Explicaţia e simplă: sucul de aloe reglează pH-ul stomacului şi reduce aciditatea.

Cum se foloseşte
Pentru a profita de proprietăţile terapeutice ale plantei, aceasta trebuie să fie matură (să aibă cel puţin doi ani). Cel mai indicat este să optezi pentru sucul obţinut acasă, dar dacă ți-e mai simplu, poți cumpăra capsule, sucuri și geluri cu extract de aloe de la plafar. Oricum, procedura e simplă: tai pe lungime frunza recoltată, cu un cuţit ascuţit şi extragi cu atenţie gelul din interior. Iată cum să-l folosești!

Suc cu miere
O cură cu suc şi miere reprezintă un remediu excelent în caz de dureri de stomac. Se amestecă bine gelul extras dintr-o frunză de aloe cu 100 g miere, consumându-se apoi din pasta obţinută câte 3 linguriţe pe zi: dimineaţa, pe nemâncate, înainte de masa de prânz şi înainte de cină. Durata curei: 10 zile. După alte 10 zile de pauză, cura se poate relua. De mare ajutor, acţionând ca un antiacid sau cicatrizant gastric, este şi tinctura, din care se ia câte o linguriță diluată în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi.

O binefacere pentru sistemul digestiv
Datorită bogăţiei de vitamine din grupa B, sucul de aloe are efecte binefăcătoare, pe lângă altele, şi în caz de neplăceri gastrice sau digestive, conducând la:

  • cicatrizarea rănilor provocate de ulcerul gastric sau duodenal;
  • reducerea inflamaţiei în caz de gastrită sau duodenită;
  • regenerarea mucoaselor gastrice;
  • tratarea infecţiilor de la nivelul stomacului;
  • reducerea acidităţii gastrice;
  • stimularea digestiei. 

♥ Pentru a nu afecta planta, nu este recomandat să-i tai mai mult de trei frunze în același timp

Citeste si:

 

Articol preluat din revista Sanatatea de Azi
Text: Olga Sveduneac
Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns