Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Analgezice, beneficii maxime, fara efecte secundare

Analgezice, beneficii maxime, fara efecte secundare

Sa ridice mana sus cine nu a avut niciodata nevoie de analgezice? Nimeni? Doamnelor, aceasta este realitatea. Analgezicele sunt printre cele mai folosite medicamente si femeile se dovedesc a fi cei mai mari consumatori. Cu atat mai mult este util sa stii cum poti avea beneficii maxime de pe urma analgezicelor si minimum de efecte secundare.

In primul rand este bine sa stii ca nu exista analgezice cu actiune rapida. Toate au in principiu acelasi timp de reactie, care variaza intre 20-30 de minute, chiar si in cazul pilulelor „rapide”. Indiferent de continut toate analgezicele trebuie sa urmeze un traseu clasic: sa ajunga in stomac, sa fie descompuse si absorbite in intestinul subtire. Suplimentarea dozei nu accelereaza niciodata timpul de reactie.

Cafeina nu are efect analgezic, dar stimuleaza efectul medicamentelor analgezice. Majoritatea analgezicelor contin cafeina pentru intensificarea efectului. Cafeina stimuleaza creierul, si prin aceasta accentueaza efectul medicamentului. In loc de doua pilule de analgezic ia numai una si bea o cafea sau un ceai verde. Vei activa reactia si vei calma durerea mai repede.

Analgezicele nu trebuie luate pe stomacul gol.
Putini stiu ca analgezicele sunt foarte agresive cu mucoasa gastrica. De aceea aceste medicamente trebuie luate dupa masa, intrucat alimentele, cum ar fi iaurtul, actioneaza ca un strat protector. Exceptie face paracetamolul, deoarece acesta tinteste anumiti nervi ai durerii din creier, fara sa afecteze stomacul.

Cand trebuie luate analgezicele? Medicii recomanda administrarea analgezicelor cat mai devreme dupa debutul durerii, astfel incat acestea sa actioneze cat mai bine asupra nervilor care o cauzeaza. De exemplul, cei care au migrene trebuie sa ia o tableta impotriva durerii imediat ce aceasta se declanseaza.

Analgezicele dau dependenta.
Administrarea constanta de analgezice da dependenta sau toleranta la medicament. Acest lucru nu se intampla pentru medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene si pentru paracetamol. Solutia este sa incerci alte remedii.

Analgezicele pot agrava migrena. Administrarea analgezicelor mai mult de zece zile pe luna poate agrava starile de migrena, probabil din cauza faptului ca migrena are un mecanism natural de oprire, inhibat de medicatia frecventa. Medicii recomanda sa nu se administreze analgezice in cazul durerilor de cap care nu raspund la medicatie si pot fi tolerate, asteptandu-se ca durerea sa treaca de la sine.

Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns