Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Analgezice naturale

Analgezice naturale

Te doare capul? Te doare spatele? Sau o măsea? Nu te grăbi să apelezi la medicamente analgezice. O soluţie mai bună este să apelezi la analgezice naturale. 

Cele mai bune analgezice naturale sunt:

Ardeiul iute şi capsaicina, respectiv componenţa activă din ardeiul iute, care acţionează la nivelul receptorilor nervoşi. Capsacina ace capacitea de a îmbunătăţii gradul de suportabilitate la durere, ceea ce face că modul în care senzaţia de durere este percepută să scadă în intensitate. Ardeii iuţi cresc rezistentă la durere în 3-5 săptămâni, dacă sunt consumaţi constant.

Arnica este leacul durerilor în caz de răni sau pentru calmarea durerilor de după operaţii. Deşi mecanismul de vindecare nu este încă ştiut, această plantă are proprietăţi antiinflamatoare. Durerile de muşchi şi articulaţii scad dacă aplici creme cu arnica de patru ori pe zi. Şi ceaiul de arnică este eficient, pentru durerile de cap.

Uleiul de peşte are abilitatea să reducă inflamaţiile, şi cum orice inflamaţie înseamnă durere, un studiu arată că 40% dintre pacienţii cu artrită reumatoida care au conumat ulei de peşte în fiecare zi au putut să-şi reducă dozele de medicamente antiinflamatoare la o treime. Doză benefică este de 1.000 de miligrame şi avantajele sunt substanţiale, inclusiv la nivelul inimii, iar doză poate să crească până la 2.000 şi chiar 4.000 de miligrame pe zi.

Cel mai bine este să iei ulei de peste dacă suferi de artrită reumatoida, boli autoimune ce afectează articulaţiile şi diverse alte afecţiuni ce generează dureri.

Alte două substanţe naturale, eficiente în combaterea durerii sunt glucozamină şi condroitina. Cele două sunt compuşi naturali care se găsesc în cartilajele de rechin şi vită, combinaţia fiind bună pentru persoanele cu osteoartrite severe şi scăzând durerea la jumatatate. Doză optimă este de 500 miligrame de trei ori pe zi şi 400 miligrame de condroitina, scrie Prevention.

Toate analgezicele naturale nu au niciun fel de efecte secundare, nu dau dependenţa şi acţionează extrem de eficient.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns