Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 11 ceaiuri naturale ideale pentru slăbit

11 ceaiuri naturale ideale pentru slăbit

ceaiuri pentru slabit

Nu există produse miraculoase care să-ți ofere peste noapte o siluetă de invidiat, dar unele plante, grație virtuților medicinale cu care le-a înzestrat mama natură, te ajută să slăbești. Le poți folosi sub formă de ceaiuri naturale pentru slăbit.

Vrei să slăbești, dar ai obosit să te înfometezi și să urmezi tot felul de diete stricte care nu fac decât să-ți sporească frustrarea? Ce-ai zice să renunți la soluțiile pe care le-ai tot încercat, dar nu au dat rezultate și să încerci altceva – de exemplu, ceaiurile din plante? Ele au virtuți diuretice, ameliorează tranzitul, accelerează metabolismul și, drept urmare, te ajută să slăbești sănătos și echilibrat. Descoperă câteva dintre plantele care au puterea să-ți remodeleze silueta!

Cicoare

Stimulează activitatea ficatului, secreția bilei și tranzitul intestinal și favorizează pierderea surplusului de greutate prin faptul că îmbunătățește digestia și este unul dintre cele mai bine ceaiuri naturale pentru slăbit.
* Preparare. La un litru de apă, pune trei linguri rase cu rădăcină de cicoare uscată și mărunțită. Lasă lichidul să dea într-un clocot, oprește focul, acoperă vasul pentru 15 minute, apoi strecoară. Bea patru căni pe zi, alternând o săptămână din două cu alt ceai (coacăz, frasin, coada-calului), timp de trei luni. Nu are contraindicații.

Citește și: Plantele aromatice, comoara din cămara ta

Ciumărea

Această plantă reglează metabolismul zaharurilor (are capacitatea de a scădea glicemia) și combate edemele (grație efectului diuretic).
* Preparare. Peste două linguri rase de plantă, varsă un litru de apă clocotită. Lasă să infuzeze zece minute, apoi filtrează. Bea câte o cană dimineața, la prânz și seara, timp de trei luni. Alternează săptămânal cu un alt ceai (coacăz, crețușcă, frasin). Nu prelungi cura fără avizul medicului și nu depăși cantitatea de 20 g de plantă la un litru de apă pe zi, fiindcă există risc de hipoglicemie și de interacțiuni medicamentoase.

Ceai verde

Unul dintre cele mai apreciate produse în regimurile de slăbit este ceaiul verde, care, pe lângă faptul că e un excelent antioxidant și posedă numeroase virtuți medicinale, și-a câștigat renumele grație efectelor sale benefice în lupta cu kilogramele în plus. Studiile efectuate au dovedit că un consum regulat de ceai verde ajută la reducerea cu 30% a grăsimilor din corp, în special la nivelul taliei. Mai mult decât atât, grație catechinelor pe care le conține, miraculoasa licoare împiedică transformarea în grăsimi a zaharurilor consumate, ceea ce-l face un premiat al listei cu ceaiuri naturale pentru slăbit.
* Preparare. Ca să obții rezultatele dorite, este important să bei zilnic două căni de ceai verde pe perioada curei, pentru a favoriza eliminarea toxinelor și arderea surplusului de grăsimi. Infuzia se prepară cu o linguriță de plantă la 200 ml de apă clocotită, infuzată cinci minute. Ceaiul se bea la minimum 30 de minute după masa de dimineață și cea de prânz.

Coacăz

Știm cu toții ce gust deosebit au fructele de coacăz. În schimb, puțini dintre noi știu că frunzele plantei (proaspete sau uscate) pot fi utilizate sub formă de infuzie, fiind înzestrate cu calități terapeutice prețioase: combat toate formele de durere (rigiditate musculară, dureri de cap, de gât etc.), protejează vasele sangvine, în special pe cele ale ochiului, îmbunătățesc activitatea intestinală, favorizează eliminarea toxinelor și a surplusului de apă din corp.
* Preparare. Peste trei linguri cu frunze de coacăz, varsă un litru de apă clocotită. Lasă să infuzeze 15 minute, apoi strecoară. Bea câte o cană dimineața, la prânz și după-amiaza, timp de o lună. Coacăzul este contraindicat în caz de insuficiență cardiacă sau renală.

Yerba mate

Este o plantă medicinală pe care o poți folosi sub formă de infuzie sau capsule. Are efecte diuretice și antioxidante, reduce nivelul colesterolului, întărește sistemul imunitar, combate surplusul de greutate (stimulează metabolismul, favorizează arderea grăsimilor, inhibă foamea).
* Preparare. Infuzia se prepară cu o linguriță de frunze uscate la 250 ml de apă clocotită. Nu lăsa să infuzeze mai mult de un minut – altfel, băutura devine foarte amară. Îi poți îmbogăți gustul adăugând suc de lămâie sau mentă. Bea două căni pe zi, dimineața și la prânz.

Anghinare

Conține cinarină, care favorizează eliminarea toxinelor acumulate în organism din cauza kilogramelor în plus. Vei obține un efect mai bun combinând anghinarea cu crețușcă – aceasta din urmă ajută la drenare și combate eficient celulita, deoarece înlesnește eliminarea depozitelor subcutanate de grăsime.
* Preparare. Amestecă anghinare și crețușcă în părți egale. Prepară ceaiul cu o lingură de amestec la 250 ml de apă. Lasă să fiarbă trei minute, apoi ia vasul de pe foc, acoperă-l și lasă să infuzeze zece minute. Bea zilnic două căni, timp de trei săptămâni. Atenție! Acest ceai nu este recomandat dacă ai probleme cu tiroida.

Citește și: Ceaiuri calde, bune pentru slabit

Pătrunjel

Grație lizinei și aminoacizilor esențiali pe care îi conține, pătrunjelul este un aliat de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus. Mai mult decât atât, reduce colesterolul, este diuretic (eficient în caz de edeme și celulită) și oferă multe vitamine (A, B-uri, E, C) și minerale (potasiu calciu, fosfor, sodiu, magneziu, zinc). Este unul dintre cele mai bune ceaiuri naturale pentru slăbit.
* Preparare. Peste o linguriță de pătrunjel proaspăt tocat mărunt, toarnă 200 ml de apă clocotită. Acoperă vasul și lasă să infuzeze 5-10 minute. Bea două căni pe zi.

Alte plante care taie senzația de foame:

Cea mai mare piedică în reușita unui regim de slăbire este foamea. Cum poți lupta cu această senzație atât de puternică? Te ajută plantele care reduc apetitul. Atenție, alege doar una dintre plantele de mai jos!
* Crușin: se ia în fiecare dimineață câte un vârf de cuțit de pulbere de crușin.
* Busuiocul-cerbilor: infuzia se prepară cu o linguriță de plantă la 200 ml de apă clocotită. Bea infuzia cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.
* Soc: se beau zilnic 2-3 căni cu infuzie preparată din două lingurițe cu soc la 200 ml de apă clocotită.
* Dafin: infuzia se prepară cu o linguriță de frunze uscate la o cană de apă fierbinte. Se consumă 2-3 căni pe zi. Poți bea licoarea în orice moment al zilei, dar este mai eficientă cu o jumătate de oră înainte de masă.

 

 

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.33/21.08.2014
Autor: Angelica Cîlțan
Sursa foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns