Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Lista celor mai nutritive alimente

Lista celor mai nutritive alimente

Toate alimentele au ceva, care este specific, astfel că odietă diversificată (cât mai diversificată) este cea mai bună metodă de nutriție sănătoasă. Între toate alimentele pe care le putem consuma unele merită să primească titlul de cele mai nutritive. iată care sunt acestea și ce anume le face să fie considerate cele mai nutritive alimente.

Somonul dar și alte tipuri de peste, conțin o mare cantitate de omega 3, această fiind extrem de importantă pentru funcționarea optimă a organismului, Un aport natural de omega 3 este corelat cu îmbunătășirea stării generale de sănătate ș cu la scăderea riscului unor afecțiuni cardiovasculare. În 100 grame de somon sunt 2,8 grame de omega 3, pe lângă celelalte proteine animale și multe vitamine și minerale, incluzând magneziu, potasiu, vitamină B. Este o idee foarte bună să mănânci o data sau de două ori pe săptămâna acest tip de peste pentru a face rost de toată cantitatea de omega de care are nevoie corpul și creierul dumneavoastră.

Studiile au arătat că în cazul persoanelor care consumă somon, în mod regulat, scade riscul de apariție a unei afecțiuni cardiace, demența, depresie.
 
Napii. Dintre toate plantele verzi, napul este regele, pentru că este plin cu vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și multe alte componente bioactive. În 100 grame de napi găsim vitamină C, vitamină A, vitamină K, B6, potasiu, calciu, magneziu, cupru și mangan. Acestea vin la pachet cu două grame de fibre, trei grame de proteine și doar 50 de calorii. Mai mult, napii sunt mai chiar mai sănătoși decât spanacul.

Algele. Marea ne dă mult mai mult decât pește, conținând, de asemenea, și mari cantități de plante. De obicei, sub denumirea de alge, se găsesc sute de specii de diferite plante în ocean, multe dintre acestea fiind extrem de nutritive. În multe cazuri, sunt bogate în minerale, precum calciu, fier, magneziu și mangan. Algele excelează la capitolul iod. Consumul de alge, de două-trei ori pe lună, asigură tot necesarul de iod de care ai nevoie.

Usturoiul este un ingredient minunat și este pe lista cu cele mai nutritive alimente, și asta nu doar pentru faptul că poate da savoare tuturor felurilor de mâncare, ci  pentru  este incredibil de nutritiv, conținând  C, B1, B6, calciu, potasiu, cupru  seleniu, dar  un important nutrient numit alicina. Alicina, au arătat numeroase studii, scade presiunea arterială, reduce colesterolul și  previne apariția bolilor cardio-vasculare.

Cartofii. Un singur cartof mediu conține potasiu, magneziu, fier, cupru, mangan,  vitaminele C și B. Cartoful este, întradevăr, unul dintre cele mai nutritive alimente. Acesta conține câte puțin din fiecare nutrient existent de aceea este un aliment complex și unul din cele mai nutritive alimente.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns