Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Crenoterapia – terapia cu ape minerale

Crenoterapia – terapia cu ape minerale

Terapia cu ape minerale este cunoscuta inca din Antichitate. Pe teritoriul Romaniei, de pilda, romanii au construit la Herculane o statiune balneara foarte moderna in vremea aceea. Si asta, pentru ca si-au dat seama de binefacerile izvoarelor de aici. Apele minerale sunt acele ape care, trecand prin straturi succesive cu un continut variat, spala si dizolva anumite minerale si saruri, apoi izvorasc la suprafata. In plus, apele minerale contin anumite substante organice si gaze dizolvate (ape carbogazoase).

Apele minerale hranesc tesuturile cu oxigen, intarind astfel rezistenta organismului la boli.

Principiul conform caruia functioneaza terapia cu ape minerale este actiunea lor impotriva carentei de saruri minerale (calciu, magneziu, fluor) si oligoelemente (sulfatii). Aceste substante se asimileaza foarte repede in timpul curelor de ape minerale (interne). Trebuie insa consultat medicul, pentru ca fiecare izvor in parte are caracteristici proprii, tratand doar anumite boli.

Indicatii terapeutice

Crenoterapia trateaza boli ale aparatului locomotor si ale sistemului nervos periferic, sechele dupa traumatisme ale aparatului locomotor, afectiuni ale aparatului respirator, boli ginecologice cronice, diabet zaharat incipient, intoxicatii cu metale grele, probleme digestive, afectiuni ale ochilor, sindrom supraponderal si boli de piele. Apele carbogazoase imbunatatesc peristaltismul stomacului si al intestinului, regleaza aciditatea gastrica si stimuleaza circulatia la nivelul stomacului si ficatului.

CONTRAINDICATIE: In caz de hipertensiune arteriala, crenoterapia este interzisa persoanelor care sufera de retentie de apa.

Pentru frumusete

Pentru sanatatea pielii si, prin urmare, a intregului organism, apele minerale – carbogazoase sau nu – sunt cu adevarat eficiente. Baile, mastile si compresele cu apa minerala hidrateaza si tonifica pielea. Mai mult, cosmeticienii au inventat spray-uri cu apa minerala, excelente mai cu seama pe timp de vara.

Unde se face

In Romania, se afla doua treimi din izvoarele de apa minerala din intreaga Europa. In Olanesti sau Buzias, Calimanesti sau Govora, se fac, pe langa celelalte proceduri balneare, cure cu ape minerale.

Citeste si:

 

Comments

comments

Lasă un răspuns