Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Dieta grupelor de sange

Dieta grupelor de sange

Dieta grupelor de sange, fondata de doctorul D’Adamo, are la baza teoria ca fiecare grupa de sange reactioneaza altfel la aceleasi alimente.

Ba mai mult, doctorul D’Alamo sustine ca nivelul aciditatii din stomac si enzimele digestive sunt si ele in stransa legatura cu grupa de sange. In parte acesta avea dreptate pentru ca multe din boli au incidenta mai mare la persoanele cu o anumita grupa de sange, fata de altele.

Grupa 0

Meniul pentru aceasa grupa de sange nu se diferentiaza prea mult de cel urmat in alte diete bogate in proteine si carbohidrati (de exemplu, in dieta Atkins). Cu alte cuvinte, fructele, carnea si pestele sunt permise, dar trebuie evitate produsele lactate si cerealele.

Grupa A

Pe locul doi ca numar in lume, dupa grupa 0, persoanele cu grupa de sange A au pastrat in organism aceleasi trasaturi ca si stramosii lor fermieri. Prin urmare, carnea nu le este permisa si nici produsele lactate. Meniul lor ar trebui sa fie vegetarian, compus din legume, cereale, orez, fructe si seminte.

Grupa B

Doar 10% din populatia lumii intra in aceasta categorie. Lor le sunt interzise doar alimentele foarte bogate in carbohidrati si este bine daca vor avita alimentele foarte bogata in zahar. Fructele sunt o alternativa buna.

Grupa AB

Regimul este putin confuz in ceea ce priveste grupa AB. In principiu, persoanele cu aceasta grupa sangvina ar trebui sa manance doar alimente permise grupelor A si B. Dr. D’Adamo vine insa cu o solutie ingenioasa ca sa ocoleasca aceasta problema, propunand pentru grupa AB o dieta majoritar vegetariana, dar in care se poate strecura uneori si carnea.

  • SFAT: Studiaza reactia organismului tau la noul mod alimentar pe o perioada de 3-4 saptamani, apoi decide-te daca dieta grupelor de sange este cea potrivita pentru nevoile tale.

 

Citeste si:
Ce spune grupa de sange despre sanatatea ta
Grupa de sange influenteaza viata sexuala

Grupele de sange si personalitatea

Comments

comments

Lasă un răspuns