Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Invinge astenia de primavara in 5 pasi

Invinge astenia de primavara in 5 pasi

 

Astenia de primavara este o revolutie a organismului. Se mai spune ca astenia de primavara, care incepe in februarie, este o stare normala care apare la finalul unui sezon greu (iarna), in cursul caruia organismul a fost lipsit de minerale si vitamine, incarcat cu alimente grele si grasimi, lipsit de lumina naturala si cu energia la minim. Astenia de primavara inseamna ca bateriile sunt la minim si au nevoie rapida sa fie incarcate.

Primele semne ale asteniei de primavara se instaleaza la mijlocul lui februarie si se accentueaza pana la finele lui martie. Astenia de primavara se manifesta printr-o oboseala generalizata, aparent fara leac. Cauzele acestei stari sunt consecinta stresului termic prin care a trecut organismul in cursul ierni, a lipsei luminii solare si a unui aport scazut de vitamine si minerale. Fenomenul este insotit si de kilograme in plus, o piele cenusie si un par lipsit de viata.

Astenia de primavara poate fi invinsa rapid cu un plan in 5 pasi

Lumina. Aceasta este cel mai bun antidot pentru astenia de primavara. Profita de orice moment cu soare si stai in lumina lui cat se poate de mult. Ochelarii de soare si o crema de protectie solara sunt obligatorii, desi soarele este foarte bland in aceata perioada, mai ales pana in orele pranzului. Solutia excelenta este sa te scoli dimineata si sa dai cateva ture in jurul blocului. Circa 30 de minute de miscare in aer liber, cu soarele in cap sunt leacul perfect care invinge astenia de primavara.

Alimentatia. In conditiile in care una din cauzele care duce la aparitia asteniei de primavara este un aport insuficient de minerale si vitamine, este evident ca una dintre solutii se afla in farfurie. Stilul alimentar este o chestiune foarte importanta in aceasta perioada a anului. Concentreaza-te pe vitaminele A, B si C si pe alimentele care le contin din abundenta. Nu avem inca trufandale, dar avem morcovi, lamai, portocale, kiwi, banane, migdale si seminte dovleac. Mai avem si suc de rosii si nuci si, evident mere! Toate sunt temelia dietei.

Toate alimentele mentionate aduc aport crescut de vitamina A, care este cel mai eficient antioxidant, vitamina C care previne infectiile si vitamina B este cel mai bun suport pentru celula nervoasa.

Miscarea in aer liber. Este o necesitate absoluta. Chiar daca este inca frig afara, chiar daca plimbarile nu sunt foarte lungi si nu sunt neaparat de placere, miscarea in aer liber este imperios necesara, daca vrei sa faci fata asteniei de primavara. Este dovedit ca persoanele care practica regulat sporturi de iarna, ceea ce prespune miscare in aer liber, trec de momentul schimbarii anotimpurilor fara nici un fel de probleme, iar astenia de primavara se tine departe de ei.

Somn. In planul de lupta cu astenia de primavara somnul este esential. Functioneaza principiul cui pe cui se scoate. Dormi cel putin opt ore in 24, ideal fiind sa te culci devreme si sa te scoli in jurul orei 6.00 dimineata. Culcat devreme inseamna ora 11.00 seara cel tarziu.

Detoxifiere. Astenia de primavara este o stare generala de oboseala, iar una din cauze este si acumularea de toxine si un metabolism mai lent incapabil sa faca fata nevoilor energetice ale organismului. Solutia sta intr-o cura usoara de detoxifiere. Cea mai buna cea cu ceaiuri de plante si multa apa, la care se adauga fructe si legume cat cuprinde.

Respecta planul in cinci pasi si astenia de primavara o sa treaca ca prin farmec. In fond primavara este o perioada in care trebuie sa profiti de fiecare moment si sa fii activa si stralucitoare!

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns