Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Mănânci și nu-ți mai pasă! Alimente antistres

Mănânci și nu-ți mai pasă! Alimente antistres

antistres

O fi el stresul crescut, dar fructele şi legumele îi vin de hac! Iată câteva alimente antistres.

Dacă nutriţioniştii recomandă cu căldură proteina animală în cantităţi rezonabile, la fel de indicat este s-o însoţeşti, mai ales acum, cu fructe şi legume, care conţin cele mai multe dintre vitamine, inclusiv C, antioxidanţi al căror rol e să protejeze celulele împotriva radicalilor liberi.

Ronţăie 2-3 nuci: conţin cupru, care ajută la relaxare, buna funcţionare şi sănătatea creierului.

O gustare cu migdale: având în vedere că începe sezonul rece şi migdalele nu mai sunt atât de periculoase pentru siluetă, poţi mânca 2-3 migdale la gustarea de dimineaţă sau chiar la micul dejun. Combinaţia de vitamine B şi magneziu din migdale produce serotonină, hormonal fericirii, care se opune stărilor proaste cauzate de stres.

Un bol de cereale cu lapte: la micul dejun, cereale integrale și ai dat o lovitură dublă – pe de o parte, cerealele conţin glucide, care se absorb greu, deci energia durează mai mult, iar pe de alta, laptele are B2 şi B12, dar şi antioxidanţi buni pentru îndepărtarea radicalilor liberi, asociaţi stresului.

O portocală: cunoscute drept fructele antistres, portocalele sunt recomandate ca susţinător, dar mai ales ca scut împotriva stresului.

O cafeluţă: o ceaşcă dimineaţa induce o stare mai bună (eliberează endorfine), stimulează atenţia, este energizantă şi are efect antistres.

Prânz antistres

Spanacul conţine fier, vitaminele B și K, acid folic, magneziu şi calciu, având un efect antistres foarte puternic. La rândul lui, peştele conţine cantităţi apreciabile de vitamina B, fosfor şi calciu, plus o mulţime de substanţe care stimulează secreţia de serotonină. Prin urmare, peştele fript cu garnitură de spanac este tot ce ai nevoie împotriva stresului. Plus că este și foarte gustos!

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.39/2014
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: Thinkstock by Getty Images

Comments

comments

Lasă un răspuns