Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Semințele de cânepă, sursă de sănătate pentru inimă

Semințele de cânepă, sursă de sănătate pentru inimă

Poate că ai auzit în ultima vreme multe lucruri despre tot felul de semințe și despre beneficiile pe care le au ele asupra sănătății. Astăzi, a venit rândul celor de cânepă să fie disecate și prezentate.

Recunosc, sunt o consumatoare de semințe în diverse forme și de diferite feluri. Nu înainte de a mă documenta despre beneficiile lor. Consum semințe de in, dovleac sau chia, le amestec în toate felurile și proporțiile, dar un lucru este teribil de important: să fie bune la gust, ca să le pot înghiți cu plăcere.

Semințele de cânepă nu sunt deloc rele la gust. De fapt, nu prea au gust, dar sunt extrem de folositoare sănătății, fiind chiar considerate un superaliment.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale semințelor de cânepă este conținutul crescut de omega 3 și 6, acizi grași esențiali care ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular. Omega 3 reduce colesterolul și trigliceridele din sânge, iar raportul optim dintre omega 3 și 6 pe care îl au semințele de cânepă duce la micșorarea tensiunii arteriale. Pe lângă sprijinul oferit sistemului cardiovascular, acizii grași omega 3 mai vin cu o calitate: sunt un bun antiinflamator. Consumul de semințe îi ajută și pe diabetici, datorită conținutului de elemente nutritive ce pot scădea nivelul glicemiei din sânge.

Sursă de proteină vegetală

Din tot regnul vegetal, în semințele de cânepă se găsește cea mai mare concentrație de proteină care poate fi sintetizată de organismul uman. Sunt, așadar, o excelentă sursă de proteine, în special pentru adeptele unui stil de viață vegetarian. Consumate cu regularitate (o dată la două zile), semințele de cânepă au grijă de sănătatea pielii, flexibilizează textura epidermei și au efect de regenerare a celulelor. Un alt beneficiu pe care îl aduce consumul de semințe de cânepă este că acestea au proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene.

Veștile bune nu se opresc aici: semințele de cânepă au un rol important mai cu seamă în dieta femeilor, în perioada premenstruală, când necesarul de nutrienți e ridicat, dar și la menopauză.

Bune pentru mame și bebeluși

Conținutul nutritiv bogat recomandă semințele de cânepă în dieta viitoarelor mămici și a celor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame scade incidența de nașteri premature și face ca greutatea, lungimea și circumferința capului celui mic să fie optime la naștere. De asemenea, s-a dovedit că omega 3 a îmbunătățit inteligența copiilor de 18 luni.

Articol preluat din ediția de aprilie 2014 a revistei Femeia.
Autor: Irina Manolache
Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns