Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Semne care arata ca ai probleme cu inima

Semne care arata ca ai probleme cu inima

 

Medicii cunosc aceste semne care arata posibile afectiuni cardiace dar oamenii obisnuiti, nu. Este bine sa iei in seama aceste semne care arata ca ai probleme cu inima si care sunt in fapt simptome mai putin stiute ale bolilor cardiace, aflate in faza incipienta, deci, mult mai usor de tratat si de mentinut sub control.

Caderea parului. In general acesta este un simptom tipic pentru barbati dar si femeile pot fi avertizate prin caderea masiva a parului ca este posibila sa fie la mijloc o problema cardiaca. Insuficienta cardiaca da deseori acest simptom pentru ca lipsa de sange la nivelul foliculului pilos este un efect imediat al problemelor cardiace.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/06/25/semne-arata-probleme-inima-1.jpgSforaitul si apnee in somn. Caile respiratorii obstructionate la persoanele care au apnee de somn sau sforaitul sunt in directa legatura cu un risc mai mare de boli cardiovasculare. Tulburarile de somn pot fi o predispozitie de hipertensiune arteriala si diabet zaharat, ambele contribuind la declansarea sau agravarea unor boli de inima.

Migrene. Acesta este un simtom tipic femeilor. Migrenele combinate cu tulburari de vedere cu alte afectiuni senzoriale cel putin o data pe luna sunt un semn serios al prezentei riscului crescut de a face afectiuni cardiovasculare. Problemele de circulatie sangvina, ca urmare a unor afectiuni ale inimii dau dureri de cap severe.

O relatie de familie tensionata creste riscul femeilor de a avea probleme cu inima. Femeile care sufera de stres marital sau probleme familiale stresante au un risc confirmat pentru compliactii cardiace. Explicatia sta in faptul ca inima femeilor este foarte diferita de inima barbatilor, fiind foarte sensibila si reactiva la hormonii de stres.

Disfunctiile sexuale indiferent de sex sunt probleme care trebuie legate de suferinte latente ale inimii. In principiu orice organ si orice functie care prezinta probleme de functionare corecta implica o posibila suferinta cardiaca pentru ca toate organele au nevoie de sange, iar daca aportul de sange este deficitar aceasta indica, cu certitudine, o suferinta cardiaca.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns