Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Vitamina tineretii

Vitamina tineretii

Vitamina tineretii – Vitamina E este un vitamina tineretii cu o lunga lista de beneficii pentru sanatate. Vitamina E, vitamina tineretii este, in primul rand, un antioxidant puternic. Vitamina tineretii este esentiala pentru toate functiile vitale ale organismului fiind implicata in activitatea enzimatica si in procesul de siteza al ADN-ului. Aportul zilnic, in catitatea corecta, de vitamina E previne aparitia unor bolile grave si mentine tinereretea celulara.

Pentru a acoperi necesarul zilnic de vitamina E si a beneficia de avantajele pe care le ofera vitamina tineretii, iata care sunt cele mai bune surse.

Semintele de floarea soarelui si uleiul de floarea soarelui sunt printre cele mai bune car pentru a acoperi necesarul de vitamina E.
Nucile si migdale sunt surse bogate de vitamina E. Vitamina tineretii mai poate fi obtinuta si din alune. O sursa excelenta este si untul de arahide.
O lingurita de unt de arahide contine aproximativ 1,25 miligrame de vitamina E, in conditiile in care doza zilnica pentru un adult este de 8-10 miligrame.

Spanacul este un aliment complet care contine o buna doza din vitamina tineretii. In afara de vitamina E, spanacul este o sursa de alte elemente nutritive esentiale. Avantajul este ca poate fi consumat in orice cantitate.

Broccoli este una din legumele foarte bogate in vitamina E si in alti nutrienti care activeaza vitamina tineretii.
Rosiile proaspete, sosul de rosii, pasta de tomate sunt gustoase si bogate surse de vitamina E.

Mustarul boabe este una din cele mai bune surse de vitamina E. Din pacate nu putem manca mustar boabe cu lingura, dar putem adauga boabe de mustar in mancare, salate, in iaurt sau mixul de cereale. Este foarte placut la gust si plin de beneficii.

Ardeiul rosu. Culoarea rosie a ardeilor este un indicator pentru nivelul de vitamina E din aceste gustoase legume. Un ardei gras rosu poate avea circa 2 miligrame de vitamina E.

Ceea ce este mai putin stiut este faptul ca exista mai multe forme de vitamina E. Exista opt forme naturale ale vitaminei E denumite tocoferoli. Aceste varatiuni pe care le are vitamina tineretii au o structura biochimica asemanatoare si, in linii mari o actiune identica. Exista insa diferente in ceea ce priveste unele aspecte motiv pentru care acoiperirea necesarului zilnic trebuie sa provina din mai multe surse bogate in vitamina E, fiecare din acestea continand una sau mai multe din formele naturale de vitamina E.

Afla mai multe despre vitamina E aici

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns