Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Burak Özçivit: Succesul nu mi s-a urcat la cap

Burak Özçivit: Succesul nu mi s-a urcat la cap

„Dragoste infinită“, serialul turcesc difuzat la Kanal D de luni până vineri, de la ora 20, rupe audiențele. Asta înseamnă că publicul este interesat de cutumele, principiile unei alte culturi, de locuri și de oameni. Poate unii dintre ei se regăsesc în acestă lume balcanică, cu o mulțime de lucruri comune.

Kemal, e vorba de actorul Burak Özçivit, este cunoscut deja de publicul românesc din serialul istoric „Suleyman Magnificul“. Îl ajută mult și aspectul fizic, nu doar talentul, așa că are multe fane în România. Absolvent al Facultății de arte, e pasionat de fotografie și a cochetat un pic cu modellingul.

Publicul românesc te cunoaște din serialul „Suleyman Magnificul“. Cât ți-a folosit experiența din acest film pentru pașii următori din cariera ta?

„Suleyman Magnificul“ a fost o producție de o amploare neobișnuită, care a avut succes internațional și s-a clasat în primele locuri la audiențe în toate țările unde a fost difuzat. Pentru mine, a fost o experiență unică, ce a devenit și o carte de vizită.

„Dragoste infinită“ tratează un subiect obișnuit pentru filmul de televiziune. Cu ce se deosebește totuși de alte producții pe aceeași temă?

Tema iubirii este prezentă în literatură, cinematografie, teatru dintotdeauna. Iubirea, ca sentiment universal, este fundamentul existenței noastre. Cele mai multe drame provin dintr-un conflict care are la bază iubirea sau absența ei. Kemal și Nihan, personajele principale ale serialului, în ciuda dificultăților și piedicilor care li se pun, luptă pentru iubirea care îi leagă printr-un fir invizibil, care traversează timpul și spațiul. Există iubiri „comune“ și există iubiri „excepționale“. Lupta pe care cei doi o dau pentru a-și salva iubirea îi transformă în  „eroi“ și îi scoate din comun.

În copilărie, te visai actor, te visai celebru?

Nu aș putea spune că visam la asta, deși imitam persoanele din jur, surprindeam foarte repede acele tușe, acele detalii care conturează un personaj. Dar știam că în această profesie, pentru a reuși, este nevoie să întâlnești regizorul potrivit, rolul potrivit, la timpul potrivit. Am urmat o facultate de arte – Pictură și Fotografie, la Universitatea Marmara din Istanbul. Însă tatăl meu m-a îndemnat să ies cumva în fața aparatului foto, încurajându-mă să particip la „Best Model Of Turkey“ în 2003. Faptul că am intrat în atenția publicului a fost primul pas spre cariera actoricească.

Aspectul fizic, carisma și talentul sunt calități suficiente pentru un actor?

Acestea sunt condiții necesare, dar nu suficiente. E nevoie și de talent, de tenacitate, determinare și rezistență la stres.

Ce înseamnă succesul pentru tine și cât te influențează ca om? 

Succesul ar trebui să ne consolideze stima de sine și să ne  ajute să devenim un model pentru ceilalți, să promovăm prin felul de a fi nealterat de beția acestui succes. Mie nu mi s-a urcat succesul la cap! 

În ce fel de familie ai trăit și cât de importante sunt principiile?

Am trăit într-o familie modernă. Părinții mei mi-au oferit o educație care mi-a permis să aleg singur la timpul potrivit între ceea ce e bine și ceea ce e rău.

Cum e viața ta dincolo de notorietate și succes?

Viața mea dincolo de ecran seamănă cu a oricărui tânăr de vârsta mea din Istanbul. Mă bucur la ceea ce îmi oferă fiecare zi, fie că citesc o carte, merg la un film, ies cu prietenii sau fotografiez păsările dintr-un parc.

Ce stil vestimentar preferi? Îți iese nodul la cravată?

Îmi place stilul lejer, nesofisticat, care îmi dă sentimentul de libertate. Dar, dacă este nevoie, pot purta cu naturalețe orice costum. Cât despre nodul la cravată, câteodată îmi iese perfect!   

Lectura ți-a fost utilă?

Mama m-a făcut să înțeleg cât de importantă este lectura. Cu ajutorul ei am descoperit cititul în copilărie și adolescență și am păstrat acest obicei și când am devenit adult, chiar dacă timpul alocat lecturii este acum limitat. 

Ce îți place în Istanbul? Te plimbi deseori pe Bosfor?

Istanbulul este un oraș care îmbină tradiția cu modernitatea, prezentul cu istoria. Este imposibil să nu te îndrăgostești de el, ca turist. Mă plimb cât pot de des, mă încarcă pozitiv să privesc oamenii, forfota  și culorile Istanbulului.   

Ai timp să trăiești simplu, acasă la tine, să gătești?

Gătesc atât cât îmi permite timpul, ies cu prietenii la o cină în oraș, mă bucur de lucrurile simple. Nu este nimic sofisticat și opulent în viața mea.

Mergi și la mall?

Merg! Ceea ce îmi place la malluri este că ai totul concentrat sub un singur acoperiș, e imposibil să nu găsești ceva de care ai nevoie. În plus, poți să te relaxezi cu prietenii și să vezi un film. 

Cât timp pierzi pe Facebook?

Cam 30-45 de minute pe zi!

A fi vedetă e un privilegiu sau e dificil totuși?

Este un privilegiu care obligă. E emoționant să fii iubit de oameni, să fii înconjurat de atenția lor. Dar niciodată nu mă simt sufocat, oamenii sunt drăguți, ei chiar simt că fac parte din viața lor.

Visezi la Hollywood?

Aș minți dacă aș spune că nu!

Ce știi despre români și România?

Știu că aveți o țară absolut superbă, care a crescut niște valori în fața cărora se înclină o lume întreagă, precum Nadia Comăneci și Gică Hagi!

Ce te surprinde?

Tot ceea ce este frumos! O dimineață frumoasă, o veste bună de la un prieten, o întâlnire neașteptată cu un om la care țin, reacțiile unor oameni, o întâlnire cu prietenii…

Ce te face fericit?

Să știu că persoanele dragi sunt fericite.

Cum îți place să te trezești dimineața?

Cu muzică bună și o cafea tare.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr 15/20.04.2017
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Kanal D

Comments

comments

Lasă un răspuns